– Vi skal passe godt på hverandre.

Alle påmeldte får informasjon om Social media Days i Bergen før helgen

Deltakere vil motta nødvendig informasjon i en e-post fra arrangøren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Vi har nettopp hatt møte i prosjektgruppen for Bergen, og deltakerne får en e-post på fredag hvor vi bekrefter at vi kjører som normalt, sier Morten Martinsen i Conventor, og prosjektleder i Social Media Days til KOM24.

Arrangementet tirsdag 30. novenber skal gjennomføres så «normalt» som mulig.

– Det blir skoleoppsett og en meters avstand, samt en oppfordring om å ikke klemme og håndhilse. Om du er syk eller har symptomer, så blir folk oppfordret til å holde seg hjemme. For vi skal passe godt på hverandre, forsikrer Martinsen.

Social Media Days Bergen skulle opprinnelig vært arrangert 26. august, men ble utsatt til november grunnet et urovekkende høyt smittetrykk i byen på sensommeren.

Martinsen uttalte like etter at retningslinjene fra helsemyndighetene i Bergen krevde bruk av munnbind - og mente dette ville gi en dårlig opplevelse for deltakerne.

Behold den samme stolen

Fra mandag innførte kommunen plikt til å bruke munnbind innendørs i situasjoner hvor det er risiko for at en ikke kan holde minst en meter avstand.

– Også utover kortvarige passeringer, til andre enn egne husstandsmedlemmer, på butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på kollektivtransport og innendørs stasjonsområder og i taxi. Du anbefales også sterkt å bruke munnbind i alle andre offentlige sammenhenger innendørs når man ikke kan holde avstand, skriver Bergen kommune på hjemmesiden.

SMD Bergen arrangeres på Quality Hotel Edvard Grieg, og Martinsen forklarer at de forholder seg til råd fra hotellet.

– Vi kommer til å forholde oss til kravene de eventuelt kommer med. Deltakerne må også sitte på den samme stolen gjennom hele konferansen - altså ingen skal bytte plasser i løpet av dagen.

I tillegg vil håndsprit være lett tilgjengelig, og det vil annonseres hyppige påminnelser om å holde avstand på høytaleranlegget.

– Vi tar alle forhåndsregler og følger de reglene som eventuelt blir lagt til før arrangementet holdes. Oppdatert informasjon om gjennomføringen vil sendes hver enkelt påmeldte deltaker på fredag.

– Og skulle det komme flere oppdateringer, vil vi fortløpende holde deltakerne informert. Vi gleder oss veldig til samlingen i Bergen, og folk kan forvente seg mye.

Arrangementene i Stavanger, Oslo, Tromsø og Trondheim har foregått som planlagt. Det er kun Bergen som ble utsatt.

Powered by Labrador CMS