– Jeg gleder meg til å være med på å styrke og videreutvikle Kulturrådet i tiden fremover, sier Maryam Iqbal Tahir.

Maryam Iqbal Tahir blir ny kommunikasjonsdirektør i Kulturrådet

Hun tiltrer stillingen mot slutten av året.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Kulturrådet står overfor spennende utfordringer. Vi har en omfattende og viktig jobb foran oss med gjenåpning av kultursektoren og videreutvikling av et mangfoldig kunst- og kulturliv i hele landet. Jeg gleder meg til å være med på å styrke og videreutvikle Kulturrådet i tiden fremover, sier Maryam Iqbal Tahir i en pressemelding onsdag.

Hun blir ny kommunikasjonsdirektør i Kulturrådet, men er for tiden i permisjon, og tiltrer stillingen først i november.

Hun kommer fra stillingen som kommunikasjonsleder for klima og miljø i Norsk olje og gass.

Får en sentral rolle

Iqbal Tahir er utdannet jurist og har bred erfaring fra journalistikk og kommunikasjonsarbeid. Hun har en mastergrad i retorikk og språklig kommunikasjon, og har bakgrunn som journalist i Dagsavisen og VG. Hun har også jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Forsvarsdepartementet.

– Kommunikasjonsavdelingen skal lede det strategiske kommunikasjonsarbeidet for å synliggjøre kunsten og kulturens betydning for samfunnet, og bidra til å gjøre kulturlivet ytterligere relevant, inkluderende og representativt for befolkningen.

Kulturrådets direktør, Kristin Danielsen, er svært godt fornøyd med ansettelsen.

– Kulturrådet er en virksomhet som blir stadig viktigere for kultursektoren, og samtidig stadig synligere i samfunnsbildet. I Maryam får vi en dyktig og engasjert kommunikasjonsdirektør som vil få en sentral rolle i å videreutvikle kommunikasjonsarbeidet vårt. Hun har et tydelig engasjement i samfunnsdebatten, lang erfaring med mediene og god kjennskap til offentlig forvaltning. Jeg gleder meg til å få henne med på laget.

Powered by Labrador CMS