Robert Kippe har vært medlem av en fagforening siden han begynte i sin første deltidsjobb. For han er det helt naturlig del av arbeidslivet å være organisert.
Robert Kippe har vært medlem av en fagforening siden han begynte i sin første deltidsjobb. For han er det helt naturlig del av arbeidslivet å være organisert.

– Selv om det ikke er mange i min bransje som er medlem og har tariff, har de gode vilkår og tjener godt. Det er takket være det fagforeningene har gjort tidligere

Robert Kippe mener det er helt naturlig å være medlem av en fagforening som kommunikatør.

Publisert

– Norge har et veldig godt arbeidsliv, det har ikke kommmet av seg selv. Det kan vi takke fagforeningene for. Derfor er det helt riktig for meg å være medlem og opprettholde organisasjonsgraden.

Det sier Robert Kippe, som er seniorrådgiver i Dinamo og medlem i fagforeningen Handel og Kontor, til KOM24. Han er opptatt av at det er sterke fagforeninger der ute.

– Takket være

Som vi har skrevet om flere ganger den siste tiden så er det ikke så mange kommunikatører, særlig i byråene, som er medlem av fagforeninger. Mange sier de ikke føler seg hjemme i de alternativene som er. Men det er ikke Kippe i Dinamo enig i.

– Selv om det ikke er mange i min bransje som er medlem i en fagforening og som har tariff, har de gode vilkår og tjener godt. Det er takket være det fagforeningene har gjort tidligere, sier Kippe som peker på at dette ikke foregår i et vakum.

Som KOM24 skrev om i forrige uke er det en stadig økende del av norske kommunikatører som har meldt seg inn i en fagforening den siste tiden. Folk vi har snakket med tror det kan skyldes den globale pandemien som er over oss og som har gått hardt utover arbeidslivet. Det er mer enn dobbelt så mange kommunikatører som står uten jobb nå enn for et år siden.

Men mens de som jobber i det offentlige har både en høy organisasjonsgrad og har foreninger som naturlig sokner til dem, føler de som jobber i det private seg mer oversett. Mindre enn halvparten av kommunikatørene i det private er organisert.

Robert Kippe har «alltid» vært medlem av fagforeninger, helt siden han fikk sin første deltidsjobb og så lenge han har vært i kommunikasjonsbransjen har han vært aktiv i Handel og Kontor. Før han begynte i Dinamo jobbet han først som kommunikasjonssjef i EL og IT-forbundet og før det igjen var han samfunnskontakt i Forskerforbundet.

Flere kilder KOM24 har snakket med mener at om de blir medlem i Handel og kontor med sine 78 000 medlemmer og der svært få av de er kommunukatører, så vil de ikke føle seg hjemme. Det er ikke Kippe enig i.

– Vil være i en stor og sterk organisasjon

– Jeg tenker motsatt. Jeg vil være i en stor og sterk fagforening. Det er det som gir fagforeningen muskler til å ha juridsk kompetanse, det er det som gir muskler til l forhandle fram gode medlemsfordeler som forsikringsordninger, sier han.Om jeg som kom. Skulle vært størst, litte fagforeining.

Kippe mener det er bedre å være liten i en stor fagforening, en stor i en lite fagforening.

– En egen fagforening for kommunikatører blir for liten og veik, hevder han.

Den store lønnsundersøkelsen, som årlig blir gjennomført av kommunikasjonsforeningen, viser at i år er 65 prosent av de 1500 som har svart i undersøkelsen organisert i en fagforening. Det er en oppgang fra 57 prosent sist gang spørsmålet ble stilt, i 2017.

Det overrasker ikke Kippe.

– Dette ser vi overalt i arbeidslivet, de fleste forbund opplever vekst nå. Det er i motbakke man ser behovet klarest. Det er når kontoret ditt ikke er vasket du savner vaskehjelpen, illustrerer han det med.

Selv sier han seg veldig fornøyd med å være med i en fagforening.

– Jo flere man er, jo større sjanse er det for å få tariffavtale, da får man flere fordeler, peker han på.

Powered by Labrador CMS