Administrerende direktør Knut Inderhaug i Hafslund Oslo Celsio og Victoria Marie Evensen.

Tidligere Oslo-byråd forlater politikken

Tidligere Dinamo-leder Victoria Marie Evensen blir direktør Bærekraft, Kommunikasjon og Rammevilkår hos Hafslund Oslo Celsio.

Publisert

– Jeg gleder meg til å bli en del av teamet i Hafslund Oslo Celsio. Etter mitt syn er fornybarområdet et av de viktigste og mest spennende områdene man kan jobbe med, og kanskje særlig nå med energikrisen som bakteppe, sier Victoria Marie Evensen, i en pressemelding.

Ilagt saksforbud

Onsdag ble det kjent at Evensen, som tidligere var byråd for næring og eierskap i Oslo kommune, forlater oslopolitikken etter tolv år.

9. august starter hun i ny jobb hos Norges største leverandør av fjernvarme og kjøling, som direktør Bærekraft, Kommunikasjon og Rammevilkår.

– Jeg ser frem til å ta fatt på oppgavene i august, og til å bidra til at enda flere i Oslo blir kjent med byens eget energiselskap, sier hun.

Evensen er i sin nye stilling ilagt saksforbud fra kommunens karanteneutvalg til og med 8. november for saker selskapet er involvert i, der kommunen er part.

Kommer fra reklamebransjen

Hun var byråd for næring og eierskap i Oslo fra oktober 2019 til februar i år og har vært bystyremedlem for Arbeiderpartiet siden 2011. Hun er utdannet tekstforfatter, og før hun ble heltidspolitiker, jobbet hun i reklamebransjen, blant annet som kreativ leder i Dinamo.

Evensen vil fortsatt sitte i bystyret fram til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg.

Administrerende direktør Knut Inderhaug i Hafslund Oslo Celsio er svært fornøyd med ansettelsen.

– Celsio har et viktig oppdrag både i det grønne skiftet og i den videre utviklingen av hovedstaden. Victoria vil med sin bakgrunn fra politikk og kommunikasjon, sin kunnskap om byutvikling, og ikke minst sitt store nettverk, styrke oss på et svært viktig område.

Powered by Labrador CMS