Trump saksøker Facebook, Twitter og Google

Den tidligere presidenten krever å bli sluppet tilbake på plattformene, men er ikke sikker på om han vil begynne å bruke dem igjen hvis han vinner.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag holdt Donald Trump sin første pressekonferanse siden han gikk av som president. Fra golflubben Bedminster i New Jersey kunngjorde han at han vil saksøke Facebook, Twitter, Google og de tre selskapenes sjefer Mark Zuckerberg, Jack Dorsey og Zundar Pichai. Saken skal reises som et gruppesøksmål, og den tidligere presidenten oppfordret andre til å delta.

Ytringsfriheten

I søksmålet vil Trump kreve å få gjenåpnet kontoene sine på de tre plattformene. Han hintet også om at han ønsket erstatning, uten å spesifisere det nærmere.

Trump mener det tre selskapene ikke kan regnes som private selskaper siden de er beskyttet av «section 230», en del av USAs kommunikasjonslov som gir fritar plattformselskaper fra ansvar for innholdet endre poster på plattformene. «De har større frihet enn noen andre har hatt noen gang. Da er de ikke lenger private selskaper, men en del av offentligheten, og må derfor omfattes av ytringsfriheten» sa Trump på pressekonferansen.

På spørsmål om han vil begynne å bruke Twitter og Facebook igjen hvis han vinner, svarte Trump at han ikke er sikker. Han argumenterte med at han uansett når så mange mennesker med pressemeldingene sine, og at han egentlig reiser søksmålet for å hjelpe alle de som ikke har mulighet til å nå like mange som han selv.

Oppfordrer andre til å bli med

Selve pressekonferansen minnet veldig om de pressekonferansene han holdt da han var president. Han vekslet mellom å lese manus fra teleprompteren og å legge til sine egne kommentarer om hvor fantastisk god jobb han har gjort og hvor utrolig urettferdig han har blitt behandlet.

Organisasjonen America First Policy Institute, som star bak søksmålet sammen med Trump, har opprettet en egen nettside for saken, og oppfordret andre som føler seg urettferdig behandlet av de sosiale mediene til å bli med på søksmålet.

Powered by Labrador CMS