Redaktør for Kommunikasjonspodden Mari Mellum er glad for at Fritt Ord har valgt fortsette med støtten. Her sammen med programleder Eirik Bergesen.
Redaktør for Kommunikasjonspodden Mari Mellum er glad for at Fritt Ord har valgt fortsette med støtten. Her sammen med programleder Eirik Bergesen.

Kommunikasjonspodden fikk fornyet støtte fra Fritt Ord– Det blir en sesong fire

– For oss er det en veldig hyggelig anerkjennelse.

Publisert Sist oppdatert

Fritt Ord skal fortsette å støtte produksjon av Kommunikasjonspodden i 2021 med 90.000 kroner. Dermed blir det en sesong fire til høsten. Fritt Ord var også med å gi bidrag til opprettelsen av podkasten.

Redaktør for Kommunikasjonspodden og Kommunikasjonsforeningens nettsider, Mari Mellum forteller at hver episode består av nye gjester som skal belyse ulike tema fra ulike innfallsvinkler. Til nå er det produsert 16 episoder som til sammen har over 20 000 nedlastninger Sammen med programleder Eirik Bergesen, har de som rolle å opplyse om og debattere måten kommunikasjon brukes i samfunnet.

Viktig anerkjennelse

– For oss er det en veldig hyggelig anerkjennelse at Fritt Ord har lyst til å fortsette å støtte podkasten. Det sier noe om hva vi har klart å få til når Fritt Ord syns det er et såpass viktig tilskudd til offentligheten at de vil støtte oss videre, forteller Mellum til KOM24.

Med pengene kan de fortsette til høsten. Likevel vil de ikke si noe håndfast om planer for episodene i sesong fire.

- Det blir seks nye episoder til høsten. Vi har selvsagt tanker om hvilke temaer det vil være spennende å gå inn i, men vil ikke binde oss til det så lang tid i forveien. Vi ønsker å ta opp temaer og ha med gjester som er aktuelle der og da.

Formatet de har benyttet seg av har slått godt an hos lytterne, noe de får stadig flere av. I tillegg vil den nye sesongen beholde kombinasjonen av faglig innhold, samtidig som det skal være avslappende og hyggelig å lytte til.

Kommunikasjonsforeningens egen nettside viser de til en mail sendt fra Fritt Ords direktør Knut Olav hvor han kommer med begrunnelsen;

– Koronaåret har vist hvor viktig kommunikasjonsfaget er. Kommunikasjonspodden støtter vi fordi det er så viktig at kommunikasjonens plass i samfunnet blir diskutert og problematisert, ikke minst ved å invitere inn skarpe samfunnsaktører fra andre sektorer, skriver han i en e-post til Kommunikasjonsforeningen.

Kommunikasjon på agendaen

Lyttere som allerede jobber med kommunikasjon kan få innsikt og oppdatering faglig sett, de som ikke jobber med det selv kan få en større forståelse for hvordan det brukes. At kommunikasjonsforeningen fortsetter å debattere og diskuterer det, er noe Fritt Ord er opptatt av.

– Det er takket være programleder Eirik Bergesen, som er god på å forene de to. Vi kommer til å fortsette med samme hovedmål, som er å diskutere og gi innsikt i hvordan kommunikasjon brukes strategisk både av politikere, næringslivet, det offentlige og organisasjoner.

– Vi ønsker å nå ut til både de som jobber med kommunikasjon, og de som ønsker å vite mer om hvordan kommunikasjon fungerer i samfunnet.

Powered by Labrador CMS