– Jeg kunne jo ansatt ham bare fordi det er så utrolig moro at han er god på å tegne hårete rumper, men når det viser seg at han kan alt annet i tillegg synes jeg vi rett og slett har truffet innertier, sier daglig leder i Nova Vista, Espen Hermansen om sin nye designer, Kenneth Lauveng.

Fra å tegne hårete rumper til design: Kenneth Lauveng går fra VG til Nova Vista

Etter mer enn to tiår som designer i VG, har Kenneth Lauveng takket ja til rollen som designer i Nova Vista.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Nova Vista har en kundeportefølje som gir et bredt spekter i arbeidsoppgaver, blant annet 3D-grafikk. Noe jeg synes er veldig givende da det her i Nova Vista blir til håndfaste produkter man faktisk kan se «live» i motsetning til kun på papir/nett. I tillegg kjente jeg til Nova Vista da jeg har løst en del frilansoppgaver for byrået, forteller Kenneth Lauveng i en pressemelding fra Nova Vista.

Han har nå forlatt VG etter to tiår som designer og er klar for Nova Vista.

Kultbladet Pyton

Lauveng har hatt en mangslungen karriere. Blant annet inneholder den en periode der han tegnet hårete rumper i kultbladet Pyton da han var t egner og redaksjonsassistent i bladet på slutten av 90-tallet.

– Tiden i Pyton var bokstavelig talt en syk og morsom periode av mitt liv. Det var her jeg ble bombardert med syk humor, og det var da verktøyene Adobe Photoshop, Adobe Illustrator og Adobe InDesign begynte å gjøre seg gjeldende. Verktøy jeg nå har vært så heldig og fått jobbe med i over 25 år, sier han.

Men mesteparten av sitt yrkesaktive liv jobbet som designer for VG, der han har vunnet en rekke priser. Blant annet vant han i fjor prisen «Årets Avisførsteside» under Medieprisene.

Da LSK rykket ned

– Det var da Lillestrøm røk ut av eliteserien at vi lagde en grafisk vri på «Romerrikets fall» med blant annet latinske tall i både datolinjer og sidetall til Sportsbilaget. Sportssjef Øystein Hernes hadde ideen og på kort tid klarte vi sy sammen en lettere humoristisk førsteside som fikk overraskende god respons, sier han.

Daglig leder i Nova Vista, Espen Hermansen, er glad for nysigneringen.

– I løpet av kort tid har han designet ut en rekke konsepter som kundene våre rett og slett har elsket, og mye har allerede blitt til kommunikasjon i en eller flere kanaler. Jeg kunne jo ansatt ham bare fordi det er så utrolig moro at han er god på å tegne hårete rumper, men når det viser seg at han kan alt annet i tillegg synes jeg vi rett og slett har truffet innertier, sier han.

Powered by Labrador CMS