På Høyskolen Kristiania har alle studentene fått praksisplass, til tross for koronapandemien.
På Høyskolen Kristiania har alle studentene fått praksisplass, til tross for koronapandemien.

På denne høyskolen fikk alle studentene praksisplass

– Man får en smak av bransjen og uvurderlig erfaring, sier studentene.

Publisert

– Praktisk erfaring er viktig for oss som PR-studenter, ettersom vi har lyst til å jobbe innenfor denne bransjen når vi er ferdig på studiet. Det er viktig for oss å ha erfaring for å kunne vite hva som forventes av oss, og hva vi kan forvente før vi starter.

Det sier Thea Thomassen og Marie Paulsen, begge studenter ved Høyskolen Kristiania.

– Gledelig at de ser verdien av praksis

Høyskolen melder i en pressemelding til KOM24 at selv i koronaåret 2021 har alle elevene deres på PR-linjen fått praksisplasser. Thomassen og Paulsen har fått praksisplass hos IKEA. Der skal de begge bistå IKEA med pressemeldinger, internkommunikasjon og som pressevakt.

– I en tid der mange bedrifter har gjort endringer internt grunnet korona, er det gledelig å se at så mange ser verdien av å tilby praksis, sier studieprogramleder og høyskolelektor for PR og kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania, Ester Conings Vanvik, i pressemeldingen.

– Det var i år en mer krevende prosess for studentene hvor de måtte tenke nytt og annerledes, siden svært mange virksomheter kuttet eller ikke hadde mulighet til å tilby praksisplass. Jeg er veldig takknemlig for de 40 arbeidsstedene som allikevel satser på studentene også i disse utfordrende tider, sier hun.

I byråene oppfordrer de studenter til å skaffe seg praksisplasser.

– Praktisk og relevant erfaring fra arbeidslivet er alltid et pluss, og praksisplass er en fin måte å få dette på. Jeg vil anbefale alle som har praksisplass som en mulighet i studieløpet til å gripe den, sier Petter Thorendahl, daglig leder og partner i PR-Operatørerne i pressemeldingen.

– Får testet studentene

Også Peter Skovholt Gitemark i Gambit trekker frem hvor bra praksis vil være for studenter.

– Vi vil kunne teste studentene og se om de passer inn hos oss. Dette vil også gi mulighet til å kunne ansette studentene etter studiet, sier han i pressemeldingen.

Kenneth Lindhjem er PR-student ved Kristiania, og han ble kontaktet av Gambit angående praksisplass på grunn av sitt politiske engasjement.

– Man får en smak av bransjen og uvurderlig erfaring som man tar med seg videre i livet. Du kan pugge så mye teori du bare vil, men det er med den praktiske erfaringen du virkelig skjønner hva det dreier seg om, sier Lindhjem.

Powered by Labrador CMS