Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier til KOM24 at han ikke vil prioritere å bruke tiden sin på å lære mer om PR-bransjen.
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier til KOM24 at han ikke vil prioritere å bruke tiden sin på å lære mer om PR-bransjen.

Vedum takker nei til å lære mer om PR-bransjen

Finansministeren ble invitert til å lære mer om PR-bransjen av de som utdanner framtidas PR-rådgivere. Det har han ingen intensjon om å takke ja til.

Publisert

– Vi takker for hyggelig invitasjon fra Vanvik og Brønn. I en travel hverdag som statsråd så vil vi nok heller prioritere ledig tid til å reise ut for å møte folk, organisasjoner og bedrifter heller enn å sette oss på i et klasserom med PR-bransjen.

Det skriver Lars Vangen, statssekretær og Trygve Slagsvold Vedums nære medarbeider og kommunikasjonsansvarlige i en e-post til KOM24.

Det var tidligere på dagen, onsdag, at Ester Conings Vanvik og Peggy Brønn ved henholdsvis Høyskolen Kristiania og Handelshøyskolen BI, inviterte Senterpartiet-leder og finansminsiter Trygve Slagsvold Vedum til en undervisningstime om hva PR-bransjen egentlig er for noe.

Invitasjonen kom etter at Vedum på tirsdag gikk ut i Klassekampen og sa at han nå har lagt ned forbud for partiets 28 stortingsrepresentanter om å i det hele snakke med PR-byråer. Målet hans er at folk skal oppleve det som en ulempe å bruke PR-bransjen om du for eksempel vil ha kontakt med finansministeren.

– Vi vil svekke markedsverdien til disse byråene, sier han.

Til KOM24 skriver Vedums kommunikasjonsrådgiver, Vangen, på vegner av Vedum, at:

– Jeg skjønner godt og har forståelse for at bransjen mobiliserer mot SP, da vår politikk vil flytte politisk makt fra PR-byråene over til folk.

Powered by Labrador CMS