Hele gjengen i Sannum & Bergestuen samlet på en plass.

Millionoverskudd for Sannum & Bergestuen

Kunne ta millionutbytte alt første driftsår. – Vi har vært heldige, sier Eva Sannum.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Vi er stolte over hva vi har fått til og vi er fornøyde med resultatet. Dog etter heftig arbeidsinnsats.

Det sier Eva Sannum i Sannum & Bergestuen til KOM24.

Tirsdag ble tallene for det første driftsåret til selskapet lagt fram og det er hyggelig lesing for de to eierne.

I løpet av sitt første år fikk de 8,4 millioner kroner i inntekter og et driftsresultat på 2,3 millioner kroner før skatt.

– Vi la ikke noe budsjett og har ikke planlagt for det resultatet eller den omsetningen. Om noen hadde sagt til oss når vi startet at dette kom til å bli resultatet av første driftsår, så tror jeg ikke vi hadde trodd det var en riktig spådom, sier Svein Tore Bergestuen, som sier at de er litt stolte og glade over at det har gått så bra.

1,8 millioner i utbytte

De startet opp midt under en pandemi, men mener de har vært heldige og har klart å operere uavhengig av pandemi-situasjonen. Men de innrømmer og at det var en del usikkerhet i begynnelsen, men at det nok og ga noen ekstra muligheter å være nystartet kontra å være en organisasjon med flere ansatte da pandemien startet.

– Vi hadde bare ansvar for oss selv og levde fra kunde til kunde, prosjekt til prosjekt. Vi merket raskt at vi måtte ha hjelp til å løse de oppdragene, sier han.

Dermed måtte de ansette og nå består byrået snart av åtte ansatte.

Bergestuen mener de har hatt en rask, men sunn, utvikling.

Men hva har suksessfaktoren vært?

Sannum sier at det har handlet om å velge å jobbe med mennesker som de vil omgi seg med, mer enn å gå etter merkevarene.

– Vi vil jobbe med folk vi har sansen for og som vil noe. Kunder der vi ser at det vi gjør har en betydning, i stedet for å bli «just an other consultant» som leverer tjenester og sender noen regninger, sier Bergestuen.

Et godt resultat gir og muligheter for å ta ut utbytte og alt etter første driftsår kan de se fram til et utbytte på 1,8 millioner kroner.

– Grunnen til det er at jeg har fem barn så det er kanskje ikke så forretningsmessig lurt, sier Bergestuen og understreker at han bare fleiper.

– Men vi er ikke en cashintensiv virksomhet. Vi har de utgiftene vi har på lønn og skal sørge for at de som jobber her har godt betalt. Men vi har ikke store investeringsplaner som gjør at vi trenger å ha penger stående. Derfor tar vi ut det man synes er greit, sier han.

Men de nekter for at de er blaserte og Bergestuen sier at de per definisjon er konkurs om tre måneder.

– Det er en nevrose og nervøsitet til slik virksomhet og man kan ikke ta noe for gitt og håpe at resultatet blir bra. Med en gang man begynner å nyte noen ting er det fare for at man ikke har konsentrasjonen i orden, sier han.

2022 er allerede godt i gang og Sannum & Bergestuen meldte for noen uker siden at de har ansatt ny daglig leder i Vilde Coward og at de etablerer byrået furore. Om ikke lenge flytter de også inn i nye lokaler i området Rådhusgata Kongens gate.

– Det gir oss rom og plass og om det fortsetter å gå bra, muligheter til å vokse i det lokalet som blir helt vår eget, sier Sannum.

– Fin situasjon å være i

Hun sier at de skal bruke 2022 på å få de ansatte på plass i de nye lokalene og passe på at de blir en del av kulturen før det blir mer vekst.

For vekst blir det. Men de regner ikke med et like bra resultat som i 2021, siden de har tatt på seg betraktelig flere faste utgifter.

– Det er ikke grunn til å tro at resultatet i 2022 blir så vanvittig. Vi må fortsette å vokse på topplinjen for vi må betale de utgiftene vi har, sier Bergestuen.

Starten på 2022 har i alle fall vært god for dem og lover godt for fremtiden, mener de begge.

– Vi sier fortsatt nei til kunder, enten for vi har ikke kapasitet eller vi opplever at vi ikke kan bidra på riktig måte. Det er en veldig fin situasjon å være i.

For ordens skyld: Tjuefire har et aktivt kundeforhold til Sannum & Bergestuen

Powered by Labrador CMS