Mandag stengte de amerikanske børsene med nedgang, blant annet som følge av driftsproblemene hos Facebook. Facebook-aksjen falt med hele 4,9 prosent.

Intern feil førte til at Facebooks plattformer var nede i seks timer

En intern feil førte til at brukere verden over ikke kom seg inn på plattformer som Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp mandag kveld.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Plattformene begynte å slite like etter klokken 17.30, viser nettsiden Downdetector, som sporer problemer for ulike nettsider. Like før midnatt begynte problemene å løse seg.

– Vi har jobbet hardt for å gjenopprette tilgangen til våre apper og tjenester, og vi er glade for å kunne si at de nå er på vei til å fungere igjen, skriver Facebook på Twitter klokken 0.33 natt til tirsdag.

Feilen gjaldt også plattformer som WhatsApp, Instagram, og Messenger, som eies av Facebook. Plattformene deler mye av den samme infrastrukturen.

Brukere som besøkte sidene, ble møtt av en feilmelding om at nettstedet ikke var tilgjengelig.

Intern feil

Det var et mislykket forsøk på å konfigurere Facebooks rutere som førte til at plattformene, opplyser Facebook i en pressemelding.

– Feilen hadde store konsekvenser for hvordan våre datasentre kommuniserer, noe som førte til full stans, skriver selskapet

– Vi har ingen bevis for at brukerdata ble lekket som følge av nedetiden, skriver de.

Feilen førte også til problemer i mange av Facebooks interne systemer og verktøy. Dette førte til at det tok lengre tid for selskapet å finne og løse feilen.

Børsnedgang

Mandag stengte de amerikanske børsene med nedgang, blant annet som følge av driftsproblemene hos Facebook. Facebook-aksjen falt med hele 4,9 prosent.

Facebook har om lag 2,9 milliarder brukere.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS