Rune Paulseth er Facebook-sjef i Norge.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Rune Paulseth er Facebook-sjef i Norge.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kommentar:

Facebooks norske sjef: – Slik jobber vi med sikkerhet

40 000 mennesker jobber med sikkerhet i gigantselspaet.

Publisert Sist oppdatert

FACEBOOK er opptatt av å være åpen og transparent overfor alle som bruker plattformen vår, personer og bedrifter, om arbeidet vi gjør for å løse utfordringer rundt personvern og integritet, samt hvor vi ser at vi må forbedre oss.

Har avslørt 150 hemmelige påvirkningsoperasjoner

Vi ønsker å ha en proaktiv holdning i henhold til å dele vår fremgang vedrørende disse viktige spørsmålene, ettersom vi mener det bidrar til å skape tillit hos våre brukere og samarbeidspartnere.

Vårt engasjement for personvern og sikkerhet skal i sin tur styrke vår evne i å fortsette og innovere, bygge ansvarlig og trygge verdi for virksomhetenes immaterielle verdier som bruker- og merkevaretillit.

Noen av de viktigste endringene vi har gjort de siste årene relatert til personvern og sikkerhet;

– I dag har vi 40 000 mennesker som jobber med sikkerhet, og har investert mer enn 13 milliarder dollar i team og teknologi på dette området siden 2016.

– Siden 2017 har Facebooks sikkerhetsteam oppdaget og fjernet mer enn 150 hemmelig påvirkningsoperasjoner, både utenlandske og innenlandske, for å forhindre lignende overgrep.

– Vår avanserte AI-systemer har hjulpet oss med å blokkere 3 milliarder falske kontoer i første halvår i år.

– Våre AI-systemer har blitt bedre til å holde folk tryggere på plattformen vår, for eksempel ved proaktivt å fjerne innhold som bryter våre standarder for hatefulle ytringer. Vi fjerner nå 15 ganger mer slikt innhold på Facebook og Instagram enn da vi begynte å rapportere det i 2017.

– Mye jobb igjen

– Siden 2019 har vi begynt å bruke teknologi som forstår det samme konseptet på flere språk - og bruker læring fra ett språk for å forbedre ytelsen på andre.

Vi har også endret vår tilnærming til å beskytte folks personvern som selskap. Dette inkluderer å investere i og utvide vår personvernkontroll, som i dag brukes av titalls millioner mennesker hver måned for å administrere innstillingene og kontrollere opplevelsen deres på Facebook, og lansere verktøy som Off-Facebook-aktivitet og Hvorfor ser jeg dette? som viser folk hvordan informasjonen deres brukes, og lar dem lettere administrere innstillinger.

Sjekk ut vår nye mikroside som inneholder oppdatert informasjon om hva vi konkret har gjort for å forbedre oss på personvern og sikkerhet, selv om vi anerkjenner at det er mye jobb igjen

Powered by Labrador CMS