Gudbrandsdal Energi med daglig leder Marius Røed Sveipe i spissen, gjorde det de kaller for et «spontant stunt med glimt i øyet».
Gudbrandsdal Energi med daglig leder Marius Røed Sveipe i spissen, gjorde det de kaller for et «spontant stunt med glimt i øyet».

Gudbrandsdal Energi med småfrekt stikk mot Tibber

– En spontan kommunikasjonsmulighet, sier daglig leder.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke skapte strømselskapet Tibber flere reaksjoner da de meldte om en stor endring i deres fakturapraksis. I tillegg til den vanlige strømregningen informerte Tibber sine kunder om at de i tillegg ville få regningen for et estimert strømforbruk for halve oktober måned.

I helgen kom Gudbrandsdal Energi med et stikk mot Tibber, og teksten «Heller ikke strømregningen bør komme for tidlig.»

Det er lite som er morsomt med strøm for tiden. Og her og nå, med denne ukens nyhetsbilde, syns vi det var betimelig med et spontant stunt med glimt i øyet fra oss, sier daglig leder i Gudbrandsdal Energi, Marius Røed Sveipe til KOM24.

Han peker på at strømbransjen sliter med lav tillit blant folk.

– Vi jobber knallhardt og grundig med å bygge tillit hos våre kunder. Det gjør vi både gjennom langsiktig og strategisk arbeid – og noen ganger gjennom å gripe en spontan kommunikasjonsmulighet og trykke en småfrekk helside i landets største aviser.

Helsiden var på trykk i VG, Adressa, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen lørdag. Søndag var den å se i Aftenposten.

– Vi lever i en tid med mye støy og kortvarig oppmerksomhet. Fra et markedsføringsperspektiv er det viktig å gripe mulighetene når de byr seg, og snu seg raskt.

Stuntet er utviklet sammen med selskapets PR-byrå, Släger.

Sveipe forteller at Gudbrandsdal Energi har opplevd stor pågang til kundesenteret den siste tiden.

– De siste dagene har det eksplodert. Jeg antar at vi opplever denne tilstrømningen fordi vi har bygget tillit over tid med vårt fokus på strømsparing, forenkling og opprydning i strømbransjen.

Han håper det var tydelig at helsiden var ment med glimt i øyet.

– Men vi er selvsagt klar over at ikke alle er like humoristisk anlagt som oss.

Tibber er forelagt innholdet i saken, og ønsker ikke å kommentere.

Powered by Labrador CMS