F.v Martin Pira i JCP PRAD, er glad for å jobbe med kåringen av Landbrukets bærekraftpris. Sigbjørn Vedeld i Felleskjøpet, sier det var et enkelt valg å velge JCP PRAD som samarbeidspartner.

JCP PRAD og Felleskjøpet samarbeider om ny bærekraftpris

Inspirert av kåringen av «Årets unge bonde», etablerer Felleskjøpet, med hjelp av JCP PRAD, en helt ny bærekraftpris.

Publisert

– Vi er veldig glade for at Felleskjøpet har valgt oss som partner når de for første gang arrangerer Landbrukets bærekraftpris, sier sier Head Of Creative Strategy, Martin Pira i JCP PRAD, i en pressemelding torsdag.

Landbrukets bærekraftpris skal hedre god agronomi og godt dyrehold. Prisen er i tråd med både Felleskjøpets bærekraftsatsing og selskapets nye visjon «Sammen tar vi vare på jorda, dyra og framtida».

Prisen skal hedre bønder som har gjort en ekstra innsats for et mer bærekraftig og lønnsomt landbruk. Vinneren stikker av med en premie på 100,000 kroner.

– Norske bønder gjør et fantastisk arbeid, og er langt framme i skoa når det kommer til bærekraftige løsninger. De er en viktig del av løsningen på klimautfordringene, og fortjener å hedres.

Kjenner hverandre godt

JCP PRAD bistår med PR, innhold, sosiale medier og avvikling av selve konkurransen, på samme måte som de har gjort med kåringen «Årets Unge Bonde».

– Vi har allerede et veldig godt samarbeid i forbindelse med Årets Unge Bonde, og vi er godt kjent med hverandre. Det er en fin og viktig konkurranse, som vi er veldig fornøyde med å være en del av.

Konkurransen vil bestå av en nominasjonsprosess, før en fagjury skal kåre vinneren. Vinneren utropes på årsmøtet i Felleskjøpet i april.

Spekteret er vidt for hvem som kan nomineres til Landbrukets bærekraftpris. Fellesnevneren er at det handler om å utnytte gårdens ressurser enda litt bedre, bruke mindre innsatsmidler og samtidig få god avling og ytelse.

– Et enkelt valg

– Det var et enkelt valg for oss å velge JCP PRAD som samarbeidspartner da vi bestemte oss for å dele ut Landbrukets bærekraftpris. Vi har hatt et tett og godt samarbeid med dem over flere år, og vet at ting blir bra når vi jobber sammen, sier seniorrådgiver kommunikasjon, Sigbjørn Vedeld i Felleskjøpet.

Nå er nomineringen til prisen i gang, og den vil gå fram til 17. februar.

– Vi vet det finnes mange bønder der ute som har konkrete planer, eller allerede har tatt grep for å drive enda litt mer bærekraftig. Gjennom Landbrukets bærekraftpris ønsker vi å få fram flere av disse historiene som bidrar til bedre gårdsdrift, og vi er glade for den viktige bistanden JCP PRAD gir for å få fortalt disse historiene, avslutter Vedeld.

Powered by Labrador CMS