Bruk kondom på din p**k, er et av budskapene i Helsedirektoratets siste kampanje.
Bruk kondom på din p**k, er et av budskapene i Helsedirektoratets siste kampanje.

Helsedirektoratet ble avvist av Tinder - fant ny match i happn

Datingappen Happn slår et slag for rekordhøy gonorésmitte i landet: – Det viser at de tar sikkerhet på alvor, sier kommunikasjonsdirektøren i Helsedirektoratet.

Publisert

Helsedirektoratet gikk for et par uker siden i gang med en ny kampanje som oppfordrer til kondombruk – i forbindelse med skyhøy gonorésmitte i Norge.

Tall for 2022 fra FHI (Folkehelseinstituttet), viser at det er en tidobling av meldte gonorétilfeller blant kvinner sammenliknet med for få år siden. Fra 2012 har antall tilfeller økt fra 51 tilfeller til 499 tilfeller i fjor.

– Vi sveipet til høyre

De fleste som smittes befiunner seg i aldersgruppen fra 20 til 29 år. Og allerede i fjor varslet FHI om en bekymringsfull situasjon, og satte i gang målrettet informasjonsarbeid blant annet inn mot studentmiljøene og helsestasjoner. mediene.

Kommunikasjonsdirektør i Helsedirektoratet, Stein-Gunnar Bondevik.
Kommunikasjonsdirektør i Helsedirektoratet, Stein-Gunnar Bondevik.

Etter planen skulle Helsedirektoratet opplyse om kondombruk med annonser på både Snapchat og Tinder.

– Vi sveipet til høyre, men de sveipet til venstre, uttalte Helsedirektoratets kommunikasjonsdirektør, Stein-Gunnar Bondevik, til TV 2, etter Tinder-avslaget.

Han mener avvisningen forhindrer deres forebyggende arbeid.

– Det er nødvendig informasjon om folkehelsen som skal ut til unge mellom 18 og 29 år. At aktører som er viktig for å nå ut til denne målgruppen, velger å ikke slippe oss gjennom er problematisk, sier han i en pressemelding mandag.

En hjelpende hånd

Men nå har de fått full match med datingappen Happn – som har én milli0n brukere i Norge. De tilbyr Helsedirektoratet å annonsere på deres plattform.

Toppsjef i happn, Karima Ben Abdelmalek.
Toppsjef i happn, Karima Ben Abdelmalek.

– I happn er vi opptatt av sikkerheten til alle single. Siden dating og sex ofte går hånd i hånd, er et av våre hovedmål å oppfordre single til å ha sikker sex. Vi ønsker å støtte Helsedirektoratet med deres nye kampanje som oppfordrer single til å beskytte seg når de dater, sier CEO og direktør i happn, Karima Ben Abdelmalek.

Og legger til:

– Målet vårt er at brukerne våre skal være like trygge i virkeligheten som de er på appen.

Noe kommunikasjonsdirektøren i Helsedirektoratet setter stor pris på.

– Vi synes det er flott at happn vil slå et slag for folkehelsen og gonorésituasjonen i Norge. Det viser at de tar sikkerhet på alvor, som vi setter stor pris på – særlig når andre aktører har avvist.

Kampanjen til Helsedirektoratet vil snart bli synlig på datingappen.

Powered by Labrador CMS