Richard Ekhaugen skal jobbe for langsiktig finansiering av organisasjonens aktiviteter.

Får ny rolle i Ungt Entreprenørskap

Trigges av utfordringene i en dyrtid. 

Publisert

Richard Ekhaugen har blitt utnevnt til leder for kommunikasjon, partnerskap og politikk i Ungt Entreprenørskap Agder. 

Han har vært en del organisasjonen siden oktober 2020, da han begynte som rådgiver og kommunikasjonsansvarlig. 

Finansieringsutfordringer

Hvert år får flere tusen elever og studenter ledererfaring gjennom Ungt Entreprenørskaps bedriftsprogrammer. 

– Vi jobber dedikert med å inspirere og kvalifisere fremtidens verdiskapere, sier Ekhaugen til KOM24. 

Som ideell organisasjon står Ungt Entreprenørskap overfor utfordringer knyttet til å sikre forutsigbar finansiering for aktivitetene i skole og høyere utdanning.

Å øke andelen private samarbeidspartnere som vil bidra til å sikre landsdelens fremtidige kompetansebehov blir en prioritert oppgave for Ekhaugen. 

– I en dyrtid hvor mange bedrifter har en krevende hverdag er dette utfordrende, men samtidig noe jeg trigges av, sier han. 

Han vil fokusere på å sikre langsiktig finansiering for organisasjonens aktiviteter, spesielt rettet mot aktører involvert i Agder-regionene. Dette inkluderer områder som havvind, hydrogen og batteriteknologi. 

I tillegg vil en del av jobben handle om sikre politisk støtte for organisasjonens innsats, spesielt blant skoleeiere som kommuner og fylkeskommunen.

Første møte med arbeidslivet 

For mange elever representerer Ungt Entreprenørskaps program det første møtet med arbeidslivet. 

– Derfor er det viktig for oss at et bærekraftig arbeidsliv, med alle sine dimensjoner, synliggjøres i alle våre programmer i skolen. Vi skal være med å ruste de unge for et arbeidsliv i rask endring, sier Ekhaugen. 

Han finner målgruppen, barn og unge, svært spennende.

– Er det noen som er utålmodige etter å få med seg «det beste av det siste» er det barn og unge. Da er min oppgave å hele tiden finne riktige kommunikasjonskanaler som inspirerer dem, sier han. 

 «Mentoridol» er allerede på tegnebrettet, en pitchekonkurranse der elevbedrifter konkurrerer om å overbevise lokale representanter fra arbeids- og næringsliv om deres forretningsideer.

Powered by Labrador CMS