Ingeborg Bjørnevik forlater nå First House for å begynne i NHO.
Ingeborg Bjørnevik forlater nå First House for å begynne i NHO.

Ingeborg Bjørnevik forlater First House

Har sine siste dager på jobb for byrået under Arendalsuka.

Publisert

– Det har vært ekstremt givende å lære om så mye forskjellig som konsulent, men jeg har nok etter hvert kjent et behov for å dedikere meg til et prosjekt fra A til Å fremfor å være en «råvareleverandør» av kommunikasjonsstrategier, sier Ingeborg Bjørnevik til KOM24.

Hun forlater nå First House for å bli kommunikasjonsrådgiver for NHO Viken Oslo der hun skal ha et overordnet ansvar for kommunikasjonsaktivitetene på regionkontoret.

Spinndoktorer

– Det er alt fra å utvikle kommunikasjonsstrategi, være mediekontakt og holde i dialog med medlemsbedrifter, sier hun.

Hennes nye sjef, regiondirektør Gjermund Løyning, skriver i en e-post at han er veldig glad for at Bjørnevik skal begynne hos han.

– Hun tar med seg innsikt og kompetanse vi trenger i vårt arbeid. Hun har allerede god erfaring med rådgivning av bedrifter innen kommunikasjon og mediehåndtering, skriver han.

Han vil i tillegg trekke fram hennes gode innsikt i politiske prosesser som vil være svært nyttig for NHO.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Ingeborg med å synliggjøre bedriftene og næringslivets behov i regionen, skriver han.

Bjørnevik har til sammen fire år bak seg i First House og sier selv at hun har fått jobbe med alt som kan krype og gå av ulike bransjer. Men trekker og fram det å jobbe med det hun kaller for utrolig interessante mennesker som deler hennes samfunnsengasjement.

– Det er noe med å sitte i et åpent kontorlandskap med Erna (Solberg) og Siv (Jensen) sine tidligere spinndoktorer, kollegaer med erfaring fra embetsverket og eksperter på mediehåndtering, sier hun.

KrFs retningsvalg

Det minnet som har festet seg best hos henne fra tiden i First House er fra høsten 2018 da Kristelig Folkeparti skulle ta sitt berømte retningsvalg, gå til Arbeiderpartiet eller bli i folden til Høyre.

– På det tidspunktet hadde jeg jobbet på First House-kontoret i noen måneder, så slår en av de mer dramatiske øyeblikkene i norsk politikk inn. Alle på avdelingen for politikk og samfunn stormet ut i kantina for å få med seg pressekonferansen til Knut Arild Hareide, hvor vi så må kaste oss rundt og gjøre analyser for å vurdere om Erna Solbergs regjeringsprosjekt nå skulle gå ved veis ende. Høy temperatur, men herregud så spennende, forteller hun.

Arendalsuka

Hennes siste dager på jobb for First House blir under Arendalsuka der hun skal bistå kunder med alt fra pressedekning, koble de opp mot mennesker de ønsker å møte samt sørge for at alt går knirkefritt under gjennomføring av egne arrangementer.

Hun legger ikke skjul på at det er veldig mye arbeid for å være klar til å lage best mulig arrangement og hun sier at det er mye mer planlegging og ressurser enn man skulle tro.

– For å si det slik er jeg nok ikke alene om å se fram til å kunne trekke pusten og ta en øl etter partilederdebatten på torsdag.

Powered by Labrador CMS