Tove Welle Haugland sier det var et enkelt valg å takke ja til First House.
Tove Welle Haugland sier det var et enkelt valg å takke ja til First House.

First House henter tidligere pressesjef i KrF

Rådgivingsselskapet har ansatt Tove Welle Haugland (32) som rådgiver.

Publisert Sist oppdatert

Welle Haugland kommer fra stillingen som pressesjef i Kristelig Folkeparti, og har tolv års erfaring som folkevalgt og heltidsansatt i politikken.

– Jeg har over tid vurdert å søke oppgaver i næringslivet som neste fase i min yrkeskarriere. Da tilbudet fra First House kom, ga det fart i egen tankeprosess og gjorde valget lett, sier Welle Haugland.

Hun har en bachelor i offentlig administrasjon fra universitetet i Agder, og har vært sentralstyremedlem i KrF og formannskapsmedlem i Kristiansand kommune, der hun i en periode også var konstituert varaordfører. De siste fire årene har hun jobbet i KrFs partiorganisasjon, senest som partiets pressesjef.

Welle Haugland sier hun ser frem til å begynne i det hun kaller «Norges fremste miljø for rådgiving i grensesnittet mellom politikk, næringsliv og media».

Sammen med First House-kollega Hans-Christian Vadseth vil hun ha spesiell oppmerksomhet rettet mot det sørlandske næringslivet.

– Sørlandet posisjonerer seg som Norges vind- og fornybarhovedstad. Det utløser mange behov for god rådgiving. Det samme mener jeg gjelder for leverandørindustrien til både energibransjen og oppdrettsnæringen, der nye skatteregler vil kunne gi bråstopp i kontrakter, sier Welle Haugland.

Leder Liselotte Lunde i First House sin politiske avdeling gleder seg til å få Welle Haugland på plass fra 24. oktober.

– Tove har bred og allsidig erfaring fra politikk som vil komme mange kunder til gode. Når hun nå ønsker å jobbe innen det private næringsliv, er vi glade for at hun valgte First House, sier Lunde.

Powered by Labrador CMS