Høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp)

Borten Moe vil kutte i NMBUs budsjett etter avtale med PR-byrå

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) vil kutte i NMBUs budsjett etter at universitetet inngikk en avtale med et konsulentselskap.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Avtalen går på tvers av hva eier, altså vi i Kunnskapsdepartementet, eksplisitt har uttrykt. Hvilke konsekvenser det vil få, vil vi komme tilbake til i den ordinære styringsdialogen, men det kan virke som NMBU fremdeles ikke har tatt poenget, sier han til Khrono.

Avtalen er mellom Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Sustainability AS, datterselskapet til PR-byrået First House, hvor byrået skal hjelpe universitetet med å styrke sin bærekraftsprofil.

Avtalen har en øvre ramme på 1,63 millioner kroner, og gjelder i første omgang for ett år, med mulighet til forlengelse tre ganger, skriver avisen.

Regjeringen har tidligere gått hardt ut mot statelige etaters bruk av konsulenttjenester fra PR-bransjen, og i et tildelingsbrev før jul ba Kunnskapsdepartementet institusjoner om å redusere konsulentbruken.

Regjeringen advarte i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet de 20 statlige etatene, inkludert fire høyskoler og universitet, som brukte mest i 2020 på konsulenttjenester ville få kutt i sine budsjetter.

Borten Moe sier til Khrono at de pengene NMBU bruker på PR-avtalen, kan de forvente å få trukket av budsjettet sitt senere i år.

– Om det vil skje i revidert nasjonalbudsjett denne våren, eller i statsbudsjettet til høsten, får vi komme tilbake til, sier ministeren.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS