Rektor Curt Rice mener NMBU trenger ekstern hjelp for å bli bedre på bærekraft. Her fra da Dronning Sonja besøkte NMBU under den offisielle åpningen av Veterinærbygningen på Campus Ås

Khrono: NMBU og First House inngår samarbeid

Skal hjelpe universitetet å bli bedre på bærekraft.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

— NMBU skal nå utvikle en overordna strategi for den neste fireårsperioden og gjennom denne utvikle og profilere NMBU videre som bærekraftsuniversitet. I den forbindelse har vi behov for ekstern rådgivning for en periode, blant annet for å identifisere hvor NMBU har genuine muligheter til å kunne skille seg ut, skriver rektor ved NMBU, Curt Rice, i en e-post til Khrono.

Da Rice overtok som rektor ved NMBU i høst sa han at universitetet skulle bli enda bedre på bærekraft og for å få det til har de hatt et anbud ute og den jobben var det First House sitt datterselskap, Sustainability AS, som stakk av med.

Kontrakten har en verdi på 1,625 millioner kroner og gjelder for ett år med opsjon på 1+1+1 år.

De tillitsvalgte er ikke særlig imponerte over ledelesens prioriteringer.

— En ekstern leverandør kan ikke erstatte den interne kompetansen som forskerne våre sitter på. Når vi i tillegg har dyktige kommunikasjonsrådgivere på hvert enkelt fakultet og en kommunikasjonsstab sentralt på universitetet som kan hjelpe med å formidle den kompetansen vi besitter, bør det være mulig å få fram budskapet vårt, sier Lena Marie Kjøbli, hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet ved NMBU, til Khrono.

Powered by Labrador CMS