Trine Skei Grande elsker Oslo-påske: – Sola kommer, kaffebordene flyttes ut og blomstene i hagen begynner å komme fram.

Påskepraten 2023:

Trine tror AI blir en frelse for mange med skrivevansker

– Men først og fremst tror jeg at alle som vet hva den vil føre til, kommer til å ta feil.

Publisert

KOM24 har stilt seks spørsmål til en rekke folk i kommunikasjonsbransjen om året så langt, og hva de skal gjøre denne påsken.

I dag er det direktør bærekraft i Footprint, Trine Skei Grande som svarer i påskepraten.

– Hva skal du gjøre denne påsken?

– Jeg elsker Oslo i påska. Sola kommer, kaffebordene flyttes ut og blomstene i hagen begynner å komme fram. Mulig jeg skal en liten tur til Sjusjøen på slutten, for å feire litt med barna i familien. Men det blir nok mye tid i hagen på Kampen og kanskje en tur innom Inferno-festivalen.

– Hvilke serier vil du anbefale andre å konsumere i påsken?

– Du presiserte jo ikke tv-serie. Da vil jeg vil at folk skal sette seg i sola og gå inn på NRKS radiospiller og finne «Sort messe» av J. D. Carr. Da kan du sitte ute og kose deg med en av verdens beste krim-historier. Men jeg håper du blir ferdig før det blir mørkt…..

– Hva er det morsomste du har opplevd på jobb?

– Jeg har det veldig gøy på jobb jeg. Jobber faktisk ikke med noen irriterende mennesker. Det er jo når vi lykkes med å kutte utslipp at vi har det gøy.

– Hvordan vil du karakterisere kommunikasjonsåret så langt?

– Føler meg nok ikke som en del av kommunikasjonsåret, men i arbeidet for å fremme klima og bærekraft går det jo framover. Næringslivet er mye mer fremoverlent enn det offentlige. Men hver morgen når jeg står opp er nok fortsatt motivasjonen at det ikke går fort nok. Vi er veldig langt unna at det går fort nok.

Og så har vår venn ChatGPT et par spørsmål:

– Hvordan tror du AI vil endre kommunikasjonslandskapet i fremtiden?

– Tror det kan bli en frelse for mange med skrivevansker, men noen sannhets forvalter er den jo ikke. Men først og fremst tror jeg at alle som vet hva den vil føre til, kommer til å ta feil.

– Hvordan kan AI brukes til å analysere og tolke store mengder data for å få innsikt i publikum og målgrupper?

– Det er nok mulig at denne formen for teknologi kan gi innsikt til politiske analyser framover, men uansett kan den bare analysere det som er uttrykt. Hva folk egentlig tenker, og hva den tause borger tenker, klarer den aldri å analysere. Der vil politiske analyser basert på kompetanse og er faring fortsatt være best.

Powered by Labrador CMS