Anne-Lise von der Fehr på skitur. I år lover hun å ikke glemme solbrillene på påskefjellet.
Anne-Lise von der Fehr på skitur. I år lover hun å ikke glemme solbrillene på påskefjellet.

Påskepraten

Rod Stewart, Harry Styles og badekar med champagne har vært karrierehøydepunkter for Anne-Lise

Det var mange høydepunkter da hun var korrespondent for VG i London.

Publisert Sist oppdatert

KOM24 har stilt seks påskespørsmål til en rekke folk i kommunikasjonsbransjen.

I dag er det Anne-Lise von der Fehr, daglig leder i Kommunikasjonsforeningen, som svarer i påskepraten.

– Hva skal du gjøre denne påsken?

Jeg skal på hytta i Ål i Hallingdal og gleder meg veldig. Skiterrenget der er helt fantastisk med hvite vidder og trikkeskinner innover mot Hemsedal og mot Reineskarven. Hytta er enkel, men med strøm og bredbånd – så vi har alt vi trenger for en fin påske.

– Hvilke serier vil du anbefale andre å konsumere i påsken?

Britiske! Jeg er nesten ukritisk der og sluker alt. Jeg vil absolutt anbefale «Sherwood» og «The Split» på NRK for de som ikke har fått med seg dem. De viser noe av bredden i det britiske samfunnet i dag.

– Hva er det morsomste du har opplevd på jobb?

– Jeg har det morsomt på jobb med sekretariatet i Kommunikasjonsforeningen hver eneste dag. Vi ler mye og gjengen er fri for selvhøytidelighet. Det er gøy.

Det var også veldig mange morsomme opplevelser i VG og årene som korrespondent i London hadde mange høydepunkter.

Blant annet var det gøy å få intervjue Rod Stewart under fire øyne. Han lo godt av spørsmålene mine og ga meg mer tid enn oppsatt. Det var også gøy å stille Harry Styles spørsmål om norsk russetid, han hadde jo tilbrakt en kveld på russebuss. De andre gutta i One Direction utbrøt «juhu» foran en fullsatt pressekonferanse på spørsmålet mitt.

Det var også veldig morsomt å lage reportasje om styrtrike i London og få være med inn på badet da de fylte boblebadet med champis.

– Hvordan vil du karakterisere kommunikasjonsåret så langt?

Det har vært veldig interessant så langt. Jeg opplever mye engasjement blant oss som jobber med kommunikasjon og utviklingen i kunstig intelligens er spennende og utfordrende.

Og så har vår venn ChatbotGPT noen spørsmål til deg også:

– Hvordan tror du AI vil endre kommunikasjonslandskapet i fremtiden?

Vi står helt i startfasen av en digital revolusjon ingen aner hvor bærer hen. Vi vet bare at AI vil ha stor innvirkning på hvordan vi utfører jobbene våre.

Jeg har derfor stilt spørsmålet i Openai.com. Dette er en kortversjon av svaret jeg fikk: AI vil hjelpe oss med automatisering og personlig kommunikasjon. Det vil også fjerne språkbarrierer og gjøre samarbeid over landegrenser mye enklere. Det vil bli mye enklere å analysere store mengder data og forstå kundene bedre. Dermed kan vi svare opp deres ønsker og behov bedre. Kanskje vil stemmeassistenter gjøre at vi vil snakke mer enn vi skriver. Vi vil også få verktøy som automatiserer mye av den manuelle jobbing med redigering som vi gjør i dag.

Kort oppsummert vil AI effektivisere arbeidsoppgavene våre og hjelpe oss med å finne gode svar.

– Hvordan kan AI brukes til å analysere og tolke store mengder data for å få innsikt i publikum og målgrupper?

Dette kan bli en av de virkelige store fordelene med AI. Ved hjelp av avanserte algoritmer og teknologi kan vi få innsikt lynkjapt. AI kan hjelpe oss med dataanalyse, segmentering, prediksjoner, automatisert rapportering, analyse av språk og tale, skal vi tro Openai.com.

Vi har alle hørt eksempler på helt tullete svar som folk har fått fra Chat GPT de siste månedene. Når verktøyene blir bedre, kan AI revolusjonere måten vi gjør svært mye i dag – og det gjelder ikke bare innenfor kommunikasjon. Det gjelder innenfor alle yrker og bransjer som bruker data og innsikt.

Jeg tror også det er svært viktig at vi ikke bare hiver oss ukritisk ut dette, for som Eirin Larsen i DN skriver, er vi ikke i nærheten av å se konsekvensene av denne tekniske revolusjonen. Så spørsmålet vi bør stille oss, er om vi skal overlate den teknologiske utviklingen til teknologer alene?

Powered by Labrador CMS