Jørgen Bergsund og Hanne Marie Maugesten i forsvarets lydstudio på Akershus festning.
Jørgen Bergsund og Hanne Marie Maugesten i forsvarets lydstudio på Akershus festning.

Ny sesong av Forsvarets egenproduserte podkast

I løpet av kort tid har «Våre historier» klatret til topps på flere av de største plattformene.

Publisert

Forsvarets podcast «Våre historier» lanserte forrige uke sin andre sesong. I løpet av kort tid har podkasten klatret til topps på flere av de største plattformene, opplyses det om i en pressemelding.

I podkasten forteller Forsvaret historiene til soldater som løser oppdrag i inn og utland. Første sesong ble svært populær og vant også kategorien beste lyddesign i Prix Radio i 2020.

Første episode i andre sesong er en dobbeltepisode fra en svært dramatisk hendelse i Kabul, hvor en liten styrke marinejegere reddet over 200 sivile fra et terrorangrep. Hendelsen er ikke tidligere beskrevet av spesialstyrkene og lytterne får bli med marinejegerne under hele hendelsen.

– Målet med denne sesongen, som med den første er å bringe lytterne så tett inn på soldatene og deres hverdag på oppdrag for Norge, som overholdet mulig, sier Hanne Marie Maugesten hun har sammen med lyddesigner Jørgen Bergsund, laget alle episodene.

Andre sesong består av fire historier og som slippes hver fredag den kommende måneden.

– Episodene i sesong to er ganske forskjellige og tar lytterne med både til Kabul med spesialstyrkene, men også til sjøs og opp i lufta, forklarer Maugesten.

Podkasten produseres i sin helhet av Forsvaret selv.

Powered by Labrador CMS