Mediesjefene for Rosenborg, Jørgen Stenseth og Tina Wulf for Vålerenga jobber begge for å holde klubbene sine oppdatert og relevante i en tid hvor supporterne ikke få ta del i trening og kamper. Sosiale medier har blitt viktigere en nettsiden.

Utsatt seriestart ga Vålerenga Fotballklubb muligheten til å satse på egen dokumentarserie

Årets seriestart i fotball er utsatt til første helg i mai. Det har ført til at Rosenborg og Vålerenga satser mer på sosiale medier for å nå ut til egne supportere.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Vålerenga fotballklubb har i den siste perioden kjent ekstra på pandemien, da to av deres spillere testet positivt på korona. Det førte til treningspause for hele laget. Mandag møttes de igjen, da håper mediesjef i Vålerenga, Tina Wulf, å få i gang aktiviteten på sosiale medier.

– Vi har akkurat opprettet en ny dokumentarserie som vi har kalt «Vålerenga fra innsiden», der lar vi supporterne komme mye tettere inn på klubben enn det vi har operert med tidligere. De får være med inn i garderobe, ut i feltet og får se en annen side av spillerne våre, sier Wulf til KOM24.

Tina Wulf har tidligere vært fotballspiller selv, og jobber nå som mediesjef for Vålerenga fotballklubb. Hun står bak produksjonen av den nye dokumentarserien.

Innsyn bak lukkede dører

Serien er et resultat av at ledelsen ønsket å vise en større bredde i klubben. Timing passet godt som følge av strenge restriksjoner. Wulf tror det er viktig at seerne får et større innsyn hos klubben de støtter, nå som alt står på vent. Hun forteller at de bruker Instagram og dens storyfunksjon svært aktivt. Der legges det også ut klipp fra garderobe og felten.

– Det skjer mye bak lukkede dører som vi syns fortjener dagens lys, også ønsker vi å ta med supporterne våre inn i det innerste av klubben. Jeg tror nok serien tvang seg fram fordi situasjonen er slik den er, men det har jo vært et ønske fra supporterne i mange år å komme mer på innsiden av klubben. Serien kom også på bakgrunn av et større fokus på digitale flater. Vi må være der de unge er, for å få de inn på stadion.

Serien er laget i samarbeid med Obos.

Rosenborg satser på YouTube

Som mange andre benytter Rosenborg seg av Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Kanalen deres på YouTube har eksistert i flere år, men det er først nå i det siste at de har børstet støvet av kontoen og begynt å legge ut nytt innhold.

– Vi satser veldig på sosiale medier, og har hatt en dreining. Nettsiden har i større grad blitt et sted folk går for å hente relevant informasjon om klubben, kontakte noen eller hente terminlisten. Vi legger fremdeles ut innhold på nettsiden, men ikke like mye som før, forteller medieansvarlig i Rosenborg fotballklubb, Jørgen Stenseth.

På YouTube konsentrerer de seg om tre interne kategorier- fotball, lek og moro samt retro innhold. Under lek og moro får seeren bli kjent med spillerne utenom fotball, gjennom morsomme konkurranser og spørsmål. Det er den type innhold klubben prøver å lage mer av.

– Vi har strammet inn og spisset mediestrategien vår, fordi vi skjønner hvor viktig det er. Folk kan se kamper på TV, men alt som skjer rundt får de ikke med seg på tv, sier mediesjef Jørgen Stenseth.

– Innholdet vårt bygges på klubbens verdier, som er å engasjere, humor, folkelighet og åpenhet. Vi er også på TikTok for å nå den yngre målgruppen. Målet vårt er å engasjere seerne til å komme på se kamp på Lerkendal den dagen vi kan ha publikum igjen.

Gjennom hele pandemien har fotballklubben kunne trene som normalt. Men publikum får ikke slippe inn under treningskampene. Derfor har de lagt ut lengre klipp fra forskjellige kamper og treninger, så supporterne får ta del i det som skjer.

Powered by Labrador CMS