Karine Skaret kapret den nyoppretettde stillingen som kommunikasjonssjef for Novartis her i Norge.

Dette tar Karine (30) med seg fra politikken og inn i rollen som kommunikasjonssjef

– Når man har vært i mange ulike departementer, blir en god på å våge stille alle spørsmål som man lurer på for å kunne sette seg inn i saker på kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det sier Karine Skaret, Siv Jensens tidligere pressekontakt, til KOM24.

Mandag ble det kjent at hun har fått seg jobb som kommunikasjonssjef for Novartis i Norge. Selskapet er en av verdens største produsenter av legemidler.

– Det er en spennende utfordring. Det er klart. Og i tillegg til at det er i en ny bransje, synes jeg er veldig gøy, sier hun.

Egentlig er hun utdannet psykolog.

– Sånn sett har jeg bakgrunn fra helsevesenet, men å gå inn i helsenæringen, det blir gøy.

Det første hun skal gjøre i ny jobb er å lære seg selskapet og industrien å kjenne.

–Det er noe med det å være ydmyk på at dette faktisk er et nytt felt for meg. Så handler det om å se kommunikasjonsmulighetene for selskapet, og det å kommunisere hva vi holder på med på en lettfattelig måte, og hvordan forklare det slik at folk på gata skjønner det. Det er en spennende utfordring.

Det er en nyopprettet stilling her i Norge. Tidligere har selskapet hatt en avdeling i Norden, men nå ønsket Novatis å styrke kommunikasjonsarbeidet med en egen ressurs på dette feltet i Norge.

– Fikk en telefon

Da Skaret var yngre var hun politisk aktiv, men da hun studerte psykologi ved Universitetet i Oslo, tok hun en pause fra politikken. Da hun jobbet som psykolog på Ahus, fikk hun en telefon fra daværende Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (FrP).

– Hun lurte på om jeg ville bli rådgiveren hennes. Det var slik det startet, sier hun og fortsetter:

– I psykologistudiene lærer man om hvordan mennesker mottar budskap, og det å kommunisere med hverandre. Det er i en litt mindre skala enn når man jobber med kommunikasjonsarbeid i et politisk parti. Men likevel, jeg dro med meg den kompetansen som psykolog også inn i jobben i regjeringsapparatet og nå inn i min nye rolle.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp)møter representanter fra Nord-Jæren til et møte om bompengeinnkreving.F.h.: Fylkesrådmann Trond Nerdal i Rogaland fylkeskommune, Randaberg-ordfører Kristine Enger (Ap),Sola-ordfører Ole Ueland (H), Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap), Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H), Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) i Rogaland, Politisk rådgiver Karine Skaret (Frp) i Samferdselsdepartementet og Samferdselsminister Jon Georg Dale

Etter å ha vært politisk rådgiver i fem ulike departementer, ble hun til slutt Siv Jensens pressekontakt.

– Jeg var politisk rådgiver i regjeringen da Frp gikk ut av regjering. Så spurte Siv om jeg ville bli med tilbake til Stortinget. Og siden har jeg vært der, sier hun.

Denne vinteren ble det kjent at Siv Jensen slutter som leder av Frp. Et raskt søk i Retriever viser at denne avgangen ble omtalt i over 300 nettsaker på selve kunngjøringsdagen den 18.februar 2021.

– Hvordan var de dagene der for deg på jobb?

– Telefonen sto ikke så stille for å si det sånn. Det er en ny epoke, og det er ingen partileder som sitter evig. Hun (Jensen) gjorde den prioriteringen, og da skal hun få rom til å fortelle sin historie.

Det er likevel et par ting som er viktige å tenke på, når medieomtalen er massiv.

– Det er å være tilgjengelig stort sett hele døgnet, hver dag. Så skal man forhåpentligvis gi gode råd, reagere på en henvendelse eller sette egne saker på dagsorden. Det er en ganske vid rolle.

– Vær nysgjerrig

– Hva er den viktigste erfaringen du tar med deg fra politikken og inn i den nye jobben din som kommunikasjonssjef?

– Jeg tror det handler om å være nysgjerrig, prøve å forstå hvordan selskapet fungerer, og hvorfor man har snakket om en sak på den måten. Når man kommer utenfra har man et annet perspektiv, og forhåpentligvis noen nye tanker som som gjør at man kan kommunisere på en annen måte, rett og slett fordi man tidligere ikke har tenkt på det på den måten.

– Det er litt det man må gjøre i politikken og. Når man har vært i mange ulike departementer, blir en god på å våge stille alle spørsmål som man lurer på for å kunne sette seg inn i saker på kort tid.

I august er Skaret klar for Novartis.

– Jeg gleder meg skikkelig, det blir utrolig spennende. Det har vært en enorm utvikling i nye behandlingsmetoder og -terapier de siste årene. Det er en spennende reise å få være med på, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS