Ansatte
Ansatte

Hartmann om exiten fra GK: – Det er krevende å ha en toppjobb

Marit Høvik Hartmann kjente på en frihetsfølelse da nyheten om at hun trer av ble sluppet.

Publisert

Tirsdag ble det kjent at Marit Høvik Hartmann, som har vært i Geelmuyden Kiese i nesten fem år, og ledet byrået de siste tre årene, trer av. Onsdag har hun sin siste dag og dagen avsluttes med Gks sommerfest.

– Da er det fare for at det blir både latter og tårer, sier Hartmann til KOM24.

I løpet av våren tok hun beslutningen om å gi seg. Akkurat når det skjedde, vil hun ikke utdype nærmere.

– Jeg har hatt gode samtaler med styreformann Jonas Palmqvist i hele denne prosessen, fra jeg bestemte meg til min siste dag. Og nå kjenner jeg på en frihetsfølelse nå som katta endelig er ute av sekken.

Exit

Nyheten fikk de ansatte servert på et allmøte tirsdag, bare timer før nyheten ble offentlig annonsert.

– Det var emosjonelt da nyheten ble sluppet, men dette er en beslutning jeg er fornøyd med og selvfølgelig har tenkt godt gjennom.

Hun avkrefter at hun har følt seg presset ut, eller at de nye eiere er årsaken til hennes exit.

– Utenfra kan det kanskje virke som støy, med innad i organisasjonene har alt rundt oppkjøpet vært fredelig. Hans Geelmuyden har hele tiden vært veldig åpen om at han ønsket å finne nye eiere, og det var en intern begeistring da det ble kjent hvem som sto bak kjøpet.

Paritee påbegynte oppkjøpet av GK i september 2021 og overtok da 50,1 prosent av aksjene. Mot slutten av desember samme år ble det kjent at holdingselskapet eid av drifts- og markedsdirektør i Kahoot!, Lars Erik Grønntun, og daglig leder i Paritee Jonatan Fægri, kjøpte resten av GK og hadde innen året var omme 97,5 prosent av aksjene.

– Det var en stor begeistring blant alle ansatte at Paritee med sin erfaring fra kommunikasjonsbransjen og det skandinaviske markedet kjøpte opp byrået. Det senket seg en ro i hele organisasjonen.

En stjernesignering

Tirsdag ble det noen timer etter at Hartmann annonserte sin avskjed, kjent at Severin Roald tar over GK-roret etter henne.

– Han høres ut som en stjernesignering og har en helt riktig CV som passer GK. Jeg kjenner ikke til ham, men jeg er sikker på at han vil styre selskapet stødig. Jeg tror alle er spente på hvordan det blir med en ny leder, og mitt råd til de ansatte er å gi alle en sjanse, noe jeg er sikker på at de vil gjøre.

Når onsdagen ender er hun helt ferdig i GK.

– Dette er andre gangen i mitt voksne liv at jeg har en pause, eller et avbrekk. Først og fremst føler jeg meg privilegert at jeg har mulighet til å unne meg selv en lengre sommerferie og tid til å puste ut og bestemme meg for veien videre. Jeg føler meg i hvert fall veldig avslappet for øyeblikket, men det kan være at jeg møter meg selv i døra om jeg mot senhøst og vinter står uten en jobb.

– Det koster mye

Hartmann har startet to selskaper i løpet av sin karriere, og utelukker at dette er noe hun drømmer om.

– Det er store sjanser for at jeg blir værende i kommunikasjonsbransjen, men jeg skal være åpen for alt. Men jeg vet at jeg ikke har vurdert eller har noe ønske om å starte et eget selskap igjen.

For det å starte og lede et byrå er krevende.

– Det koster mye å lede og jobbe i denne bransjen generelt, for folk som brenner for jobben sin. Heldigvis har jeg et godt sovehjerte og klarer å slappe av når jeg kan. Men det er krevende å ha en toppjobb, og derfor føler jeg meg fri og heldig som kan få en pause før jeg forhåpentligvis har noen nye planer.

Ifølge Hartmann har valget blitt respektert og støttet fra hun bestemte seg for å steppe ut.

– Det er helt udramatisk og vi skilles som gode, gode venner. Jeg har hatt all den støtte jeg har trengt underveis og signalene har vært at de har ønsket å ha meg værende, men respekterer at jeg har nå valgt å slutte.

Powered by Labrador CMS