Oslo 20201126. 
Senterparti leder Trygve Slagsvold Vedum  sitter på løvebakken foran stortinget, i forbindelse med Aps alternative statsbudsjett for 2021.
Foto: Vidar Ruud / NTB
Oslo 20201126. Senterparti leder Trygve Slagsvold Vedum sitter på løvebakken foran stortinget, i forbindelse med Aps alternative statsbudsjett for 2021. Foto: Vidar Ruud / NTB

Vedum henter tidligere GK-rådgiver inn i kommunikasjonsstaben

Nå er Vebjørn Varlid ansatt i Senterpartiet.

Publisert Sist oppdatert

Det nyeste ansatte i Senterpartiets kommunikasjonsavdeling er Vebjørn Varlid. Han har tidligere jobbet to og et halvt år som konsulent i PR-byrået Geelmuyden Kiese.

Det skriver VG tirsdag.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har lenge vært kritisk til PR-byråene. Nå har han selv ansatt en som kommer fra byråbransjen. I et VG -intervju i desember i fjor raste Vedum mot svingdøren mellom PR og politikk, og fortalte at han nekter å hente rådgivere fra PR-byråene med mindre de hadde hatt en annen jobb i rundt ett år.

– Jeg har hele tiden vært krystallklar på at det ikke skal være direkte overgang mellom PR-bransjen og politikk. Men det er ikke sånn at hvis du har jobbet i PR-bransjen en gang i livet, så er du merket for alltid, sier Vedum til VG i dag.

– Ikke hatt sjans

Varlid gikk fra Geelmuyden Kiese til arbeidsgiverorganisasjonen Virke i 2019, og har vært ute av PR-bransjen i to år.

– Det kan ikke være sånn at hvis du har jobbet en plass, så henger det ved deg for alltid. Han hadde ikke fått denne jobben hvis han jobbet i Geelmuyden Kiese. Da hadde han ikke hatt sjans, sier Vedum.

Hans Geelmuyden skryter av Sp for denne ansettelsen.

– Vebjørn, ja. Han er godt oppdratt, og godt opplært. Jeg har for en stor del gjort det selv, så det håper jeg Vedum vil ha nytte av. Og hyggelig at Vedum vil bruke kunnskap fra vår bransje, sier Geelmuyden til VG.

Varlid er forøvrig også vektløfter, og har tidligere vunnet NM og deltatt i EM, og vært på juniorlandslaget i denne sporten.

Powered by Labrador CMS