Guri Skansen.

SOMMERPRATEN:

Guris beste sommerminne er da hun hentet adoptivsønnen i Bangkok

– For øvrig verdens flotteste fyr, helt objektivt, selvsagt.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller KOM24 en rekke personer i kommunikasjonsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. I tillegg får vi blant annet høre hva deres beste sommerminne er, hvilken bransjeperson de mener man bør følge med på, og hvilke råd de vil gi til unge mennesker som ønsker å lykkes i bransjen.

I dag er det Guri Skansen, kommunikasjonsdirektør i Velferdsetaten i Oslo kommune, som svarer i Sommerpraten.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– Sommeren i år blir lett blanding. Starter første ferieuka sammen med favorittenåringer – gutter 2010 i Lillestrøm håndballklubb, som skal på Partille Cup i Göteborg. Stas med første store utenlandsturnering. Herlige råskinn av noen fyrer. Da blir det ei lita uke på luftmadrass, før det blir Gausdal vestfjell og forhåpentligvis en tur til ei passe stor gresk øy. Oppdaget Lemnos i fjor, det frister med et gjensyn. Så har jeg en hage som dessverre har gått for lut og svært lite kaldt vann denne våren og forsommeren, skylder den noen dager med kos og pleie.

– Hva er ditt beste sommerminne?

– Utvilsomt åtte eventyrlige dager i Bangkok i 2012. Da reiste vi ned og hentet adoptivsønnen vår. For øvrig verdens flotteste fyr, helt objektivt, selvsagt. Rollercoaster av følelser. Magisk og pulserende by som forsterket alle inntrykk. Ingen drar fra Bangkok uten sterke minner.

– Favoritt-is gjennom tidene?

– Oi, må jeg velge? I så fall må det bli Magnum Strawberry & White.

– Nevn en bransjeperson å se opp for i fremtiden

– Jeg får mye inspirasjon av kollega Marte Kvam Eide som jobber i Bydel Gamle Oslo. Heldige meg får ha jevnlig drodling og fagprater sammen med Marte. Hun inspirerer og dulter meg til å gjøre en bedre jobb, kanskje særlig på kommunikasjonsoppgaver innenfor området mangfold og inkludering.

 – Uten å nevne noen fra ditt eget byrå, hva er den beste kampanjen du har sett til nå i år?

– Denne våren har det blitt svært lite TV-titting. Det som farer forbi i sosiale medier rekker ikke lagres, så jeg husker ikke en eneste reklamefilm fra 2023. Den siste reklamefilmen som slo an var «elsk-hat forholdet» til mandag fra Finn. Virkelig en enerverende fyr, men så godt laget. Det var vel Morgenstern som sto bak. Kudos!

– Hva er ditt beste råd til unge som ønsker å lykkes i kommunikasjonsbransjen?

– Ta en kommunikasjonsfaglig utdanning og bli god i strategisk kommunikasjon. Det faglige og strategiske må ligge til grunn for alt annet arbeid. Neste steg: Bli god på å visualisere og forenkle, vi kompliserer ofte unødvendig. Kunstig intelligens tror jeg kan hjelpe oss i forenkling. Brukt på rette måten er AI en skikkelig superkraft!

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du, og hvorfor?

– Liker å følge 71 grader Nord sammen med sønnen min. Norge er virkelig et fantastisk ferieland. Vi har også sett mange episoder av Lars Monsens turer, både med og uten kjendiser. Om jeg får sove i eget telt kunne jeg godt ha hengt på Lars i noen dager. Om han går sakte, he, he … Kunne jo deltatt i 71 også om de hadde en egen glampingversjon for litt late og utrente tenåringsmødre med stor sans for bekvemmeligheter.

Powered by Labrador CMS