Henrik Halvorsen gir seg som norsk Hill + Knowlton-sjef.
Henrik Halvorsen gir seg som norsk Hill + Knowlton-sjef.

Derfor gir Henrik Halvorsen seg i Hill+Knowlton

– Om jeg blir i bransjen eller går andre steder er jeg søkende til.

Publisert

Mandag ettermiddag sprakk nyheten om at Henrik Halvorsen gir seg som sjef for Hill+Knowlton i Norge. I pressemeldingen som ble sendt ut står det at dette er noe han gjør etter at selskapet har landet flere større prosesser.

KOM24 har snakket med Halvorsen om hva som ligger bak avgjørelsen om trekke seg.

Han er klar på at dette er noe han selv har ønsket, det er ikke et ønske fra selskapets side.

Modnet fram beslutning

– Jeg har vært i selskapet i 26 år, det er ganske lenge, fra vi var ganske få til i dag. Det er ikke mer dramatisk eller spesielt enn det. Jeg har modnet fram en beslutning. Jeg er 52 år og har 20 år igjen i arbeidslivet. Jeg har hatt lederroller i Europa, Øst-Europa, Norden og Norge. Nå var det på tide å reorientere seg og jeg har tatt en beslutning, sier han.

Han legger til at når han har kommet til den beslutningen er det ikke riktig at han fortsetter i selskapet.

Halvorsen sier at det er en beslutning som har modnet seg fram over tid.

– Jeg har hatt nye roller og jobber hvert andre- tredje- fjerde år. Etter hvert tenker man at man skal gjøre noe annet. Nå tenkte jeg at nå var tiden inne, sier han.

Han forteller at han har tenkt på at selskapet kan ha behov for en annen leder, en med andre perspektiver og fresh energi. Det har vært en del av beslutningen.

Han kaller det hele en vinn-vinn-situasjon for begge parter.

– Ikke riktig

– Selskapet er i bra shape, det har masse flinke folk og jeg har hatt et mål om at de skal klare seg uten meg, det tror jeg de gjør utmerket godt. Da er det ikke riktig at jeg er der lenger når jeg tenker det, sier han.

Men hva han skal gjøre i framtiden, det har han ikke bestemt seg for enda.

– Jeg har jobbet med kommunikasjon og ledelse, consulting og menneskebaserte organisasjoner i mange år. Det kan godt hende jeg skal fortsette med det i eller utenfor bransjen. Om jeg blir i bransjen eller går andre steder er jeg søkende til, sier han.

Han sier at det er deilig å se fremover og tenke helt åpent på hva man skal gjøre de neste åra. Han har ikke vært i kontakt med potensielle arbeidsgivere enda.

– Jeg har hatt mange fantastisk gode kollegaer internasjonalt og i Norge som jeg kommer til å savne. Det er spennende å tenke på hva som er neste fase. Det er følelsen jeg sitter med nå, sier han.

Overrasket sjef

De ansatte i Hill+Knowlton fikk vite om nyheten først i dag. Men styreleder Rune Wilhelmsen har vært klar over Halvorsens ønsker en tid.

Slik beskriver Halvorsen selv Wilhelmsens reaksjon da han fikk nyheten.

– Han var overrasket men forståelsesfulle over at man ønsker å gjøre noe annet. Jeg har hatt en hyggelig og all right prosess med min sjef, sier han.

– Hvordan har du det nå da nyheten er ute?

– Jeg har det bra. Det er på en måte trist og spesielt å forlate et selskap jeg har vært med og bygge opp og sette så mye preg på, innrømmer han.

Offisielt skal Halvorsen stå i stillingen fram til sommeren.

– Jeg kommer ikke til å være på kontoret på daglig basis, men jeg kommer til å være tilgjengelig ved behov.

– Hva skal du gjøre nå da?

– Nå skal jeg benytte muligheten til å gjøre de tingene man ikke får gjort ellers, svarer han.

Powered by Labrador CMS