«Høyres metode her har bevist at lokalaviser i mange tilfeller kan ta det de får, noe som er forståelig, men feilgrepet organisasjonen her har gjort har vært å forsøke å personlig-fisere hele innlegg, heller enn å faktisk involvere de tillitsvalgte», skriver Iver Daaland Åse

«Å stå her å late som om Høyre har gjort noe unikt blir for dumt»

«Det kan nesten framstå som om presse-norge ikke forstår at det eksisterer en praksis for å sende ut leserinnlegg eller pressemeldinger, både direkte fra sentralt organisasjonshold og via lokale tillitsvalgte», skriver Iver Daaland Åse.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det kan umulig være så ukjent for presse- og kommunikasjonsfolk at leserinnlegg og lokale pressemeldinger tilnærmet masseutsendes til lokalaviser.

I løpet av påsken har det i flere lokalaviser florert politiske saker med overskrifter lydende «Mine tre største bekymringer, jobben, skole og helsa» eller noe tilsvarende dette. Dette har vært saker signert av en variert gjeng høyre-politikere, og innleggene ser nesten ut til å være direkte «copy-paste» av hverandre med veldig små forskjeller.

Dette har det så blitt en del medieoppmerksomhet rundt, deriblant hos KOM24 og Itromsø, eller Nettavisen som fronter overskriften «Høyre-politikere «fersket» i leserinnlegg-praksis». I tillegg har en del vært ute å diskutert dette på Twitter og omtalt det som om Høyre har blitt tatt i noe her. Det kan man på en måte si de har blitt, men da skal det også påpekes her at lokalavisene også kanskje burde få en liten bit av søkelyset.

Det kan nesten framstå som om presse-norge ikke forstår at det eksisterer en praksis for å sende ut leserinnlegg eller pressemeldinger, både direkte fra sentralt organisasjonshold og via lokale tillitsvalgte. Ofte har organisasjoner med politisk bakgrunn noen med en dypere kommunikasjonsforståelse på sentralt hold en det man kan forvente av en lokal frivillig. Så klart har et ekte lokalt leserinnlegg mye mer sjarm, men av og til må man faktisk ty til med litt hjelp fra høyere opp.

Lokalavisenes bruk av disse leserinnleggene og pressemeldingene kan så klart diskuteres, og hvorvidt det er innafor er et helt annet spørsmål, men å stå her å late som om Høyre har gjort noe unikt blir for dumt. Høyres metode her har bevist at lokalaviser i mange tilfeller kan ta det de får, noe som er forståelig, men feilgrepet organisasjonen her har gjort har vært å forsøke å personifisere hele innlegg, heller enn å faktisk involvere de tillitsvalgte.

Organisasjons-norges praksis i å sende ut leserinnleggs-maler eller leserinnlegg i stor skala sammen med frivillige eksisterer, og å henge Høyre høylytt ut for å ha gjort det samme mange før dem har gjort, blir rett og slett for dumt. Så kan vi heller kritisere metoden det er gjort på, og stille spørsmål ved praksisens helhet enn å sitte her med hendene foran øynene og late som om det ikke har skjedd før.

Powered by Labrador CMS