Politisk kommentator i Vårt Land, Emil Andre Erstad er tidligere KrF-politiker. På valgkvelden var han ekspert på NRKs valgsendinger. Det prøvde Høyre å få gjort noe med, hevder VG.

VG: Spinndoktor fra Høyre prøvde å påvirke NRKs bruk av valgekspert

Reagerte på at gammel KrF-politiker skulle analysere valget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

VG skriver seint onsdag kveld at de har opplysninger fra flere kilder om at Høyres kommunikasjonsrådgiver Peder W. Egseth skal ha vært i kontakt med NRK og uttalt seg kritisk til at kanalen skulle bruke Emil Andre Erstad, politisk kommentator i Vårt Land og tidligere politiker i Kristelig folkeparti som ekspert i sitt valgstudio, på valgkvelden.

Erstad var rådgiver til tidligere partileder Knut Arild Hareide og kjempet for at partiet skulle velge rød side i 2018, dette mente Høyres spinndoktor førte til at Erstad ikke var nøytral, skriver avisen.

Egseth vil ikke uttale seg til VG, mens Erstad sier til avisen at han prøvde å gjøre en så god jobb som mulig.

– Jeg er glad for at NRK foretar selvstendige redaksjonelle vurderinger. Det var fint å være en del av NRKs valgsending, og jeg er glad for at de gjør vurderingene, ikke SMK, sier han til avisen.

NRK på sin side vil ikke si så mye om saken.

– Jeg forstår hvorfor dere ringer, men jeg har min dialog med politikerne som jeg ikke kommer til å si noe om, sier Kyrre Nakkim, leder av NRKs nyhetsdivisjon til avisen.

Powered by Labrador CMS