Tidligere i år skapte Oskar Westerlin bolle-kaos med «Oskars Trippel Sjoko». Lørdag tråkker han seg ut av Oslo i retning Bergen, for å samle inn penger til Kreftforeningen.
Tidligere i år skapte Oskar Westerlin bolle-kaos med «Oskars Trippel Sjoko». Lørdag tråkker han seg ut av Oslo i retning Bergen, for å samle inn penger til Kreftforeningen.

Influenser tråkker inn penger for Kreftforeningen

Oskar Westerlin donerer selv penger for hver kilometer han sykler.

Publisert Sist oppdatert

Førstkommende lørdag morgen setter influenser og VGTV-profil Oskar Westerlin, seg på sykkel for å sykle fra Oslo til Bergen. Det gjør han for å sette fokus på hudkreft, og hvor viktig det er å bruke solkrem.

– Jeg, som sikkert veldig mange andre gutter på min alder, har alltid vært dårlig på å smøre meg. Så ved å samle inn penger til Kreftforeningen og hudkreft så får jeg gjort noe positivt ut av det også, skriver Westerlin i en e-post, til KOM24.

For hver kilometer han legger bak seg donerer Westerlin selv penger til Kreftforeningen – fra egen lomme.

– Jeg har lovt følgerne mine at jeg donerer 100 kroner til Kreftforeningen per kilometer jeg sykler, noe som betyr 54,000 kroner, dersom jeg kommer meg helt til mål! 

Initiativet har han delt med sine følgere på Instagram.

Influenseren forklarer at han alltid har hatt en fascinasjon for lange og harde utfordringer, som maraton og ultramaraton. 

– Coachen min André, har vært semiproff syklist, og jeg tenkte det hadde vært fett å teste ut noe annet enn bare løping. 

Dette er et non-profitt samarbeid, og Westerlin håper på mer enn å bare gjennomføre distansen. 

– Innsamlingen har blitt en stor greie, så jeg håper jeg også kan bidra til å spre litt oppmerksomhet rundt hudkreft og bruk av solkrem! 

Det er opprettet en Spleis som heter «Husk solkrem!», der folk kan donere penger til Kreftforeningen. 

– Det startet med et mål på 54,000 kroner som vi kjapt oppjusterte til 100,000 kroner. Folk er generøse og det er mange som vil bidra, så jeg blir ikke overrasket hvis vi klarer 100,000 kroner og setter oss enda et nytt mål!

I skrivende stund har over 500 personer bidratt og spleisen nærmer seg 75,000 kroner. 

Powered by Labrador CMS