Hensikten med den nye funksjonen er å redusere faren for å bli utsatt for trakassering i spesielt sårbare situasjoner

Nye Instagram-funksjoner skal begrense trakassering

Med den nye funksjonen vil brukere som ikke følger deg, eller nye følgere bli blokkert fra å poste kommentarer eller sende direktemeldinger

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nye Instagram-funksjoner skal begrense trakassering

Da England tapte EM-finalen i fotball mot Italia sist måned ble flere av spillerne utsatt for rasistiske angrep, blant annet på Instagram. I dag lanserer plattformen tre nye funksjoner som skal begrense slik trakassering. Instagram har valgt å angripe problemet fra to sider: Stoppe uønskede kommentarer før de blir postet, og gjøre det lettere å skjule de kommentarene og direktemeldingene som likevel slipper igjennom.

Instagram varsler allerede brukere hvis kommentarer de skriver kan være av uønsket karakter. Tidligere fikk du først en mild advarsel, og så et strengere varsel hvis du postet gjentatte kommentarer som oppfattes som trakasserende. Nå endres dette så den kraftige advarselen kommer allerede første gang du skriver en trakasserende kommentar. I varselet får du beskjed om at kommentaren kan bli skult, og at gjentatte tilfeller vil resultere i at kontoen din blir stengt.

I følge Instagram har disse varslene allerede hatt god effekt. Sist uke ble varselet vist en million ganger hver dag, og halvparten av kommentarene som utløste varselet ble slettet eller endret.

Limits

Selv med strengere varsler er det mange som likevel poster trakasserende kommentarer og direktemeldinger. Instagrams egne studier viser at disse ofte postes av brukere som enten ikke følger personen, eller som nettopp har begynt å følge. Ved å aktivere den nye funksjonen Limits vil brukere som ikke følger deg, eller som nettopp har begynt å følge deg bli blokkert fra å poste kommentarer eller sende direktemeldinger. Du bestemmer selv hvor mange dager eller uker Limits skal være aktiv.

Hensikten er å redusere faren for å bli utsatt for trakassering i spesielt sårbare situasjoner. Limits er lett tilgjengelig under Personverninnstillinger, og Instagram vil proaktivt minne deg på at du kan skru på Limits hvis de oppdager en uvanlig økning i antall kommentarer eller direktemeldinger.

Hidden Words

Med Hidden Words vil Instagram automatisk flytte direktemeldinger som er trakasserende til en skjult mappe, så du slipper å se dem. Det finnes allerede en tilsvarende funksjon for kommentarer, men med Hidden Words vil også direktemeldinger bli sjekket og filtrert. Funksjonen har vært tilgjengelig i noen utvalgte land, men nå blir den tilgjengelig for alle.

I tillegg til å rulle ut Hidden Words globalt, har Instagram også utvidet listen over ord, emneknagger og emojis som filtreres bort. Det har også kommet et nytt valg, ‘skjul flere kommentarer’, som gir en strengere filtrering av kommentarer.

Twitter har varslet at de jobber med tilsvarende verktøy, men har foreløpig ikke lansert noe.

Powered by Labrador CMS