Kommunikasjonsansvarlig Iver Aastebøl i partiet Rødt.
Kommunikasjonsansvarlig Iver Aastebøl i partiet Rødt.

Rødt legger seg flate etter bildebruk i Facebook-post

– Nå som vi er klar over bakgrunnen for bildet, er det naturligvis ikke så aktuelt for oss å bruke det igjen, sier kommunikasjonsansvarlig.

Publisert

I et Facebook-innlegg går partiet Rødt hardt ut mot regjeringens skattepolitikk. Bildet som er brukt i posten skaper reaksjoner. Dette skriver Dagbladet torsdag kveld.

Bildet som er brukt i posten er av et tomt svømmebasseng, med skriften «når de rike får skattekutt, får resten av oss velferdskutt». Dagbladet skriver at bildet er fra «den forbudte byen» Wünsdorf utenfor Berlin. Wünsdorf er mest kjent for å ha vært sentral militærbase både i Nazi-Tyskland og for sovjetere i DDR.

Rødts kommunikasjonsansvarlig, Iver Aastebøl, sier partiapparatet ikke var klar over at bildet stammet fra det historiske stedet i Tyskland.

- Vi fant bildet på en bildetjeneste for illustrasjonsbilder; det sto ingenting om bakgrunnen. Det bør være åpenbart for alle at det er ment som et illustrasjonsbilde, og at bildet ikke er bokstavelig ment. Å bruke illustrasjonsbilder på den måten er helt vanlig, både for partier og for mediene. Men nå som vi er klar over bakgrunnen for bildet, er det naturligvis ikke så aktuelt for oss å bruke det igjen, sier han til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS