Lars Eia Kirkholm. JCP Prad.
Lars Eia Kirkholm. JCP Prad.

Nedgang i både byråomsetning og resultat for JCP Prad i 2021

Men tok utbytte for første gang siden 2014.

Publisert

– 2021 var igjen et år preget av mye usikkerhet og korte horisonter. Jeg er ekstremt imponert over hvordan gjengen hos oss presterer nok et år under uvanlige forutsetninger, skriver byråleder i JCP Prad, Lars Eia Kirkholm, til KOM24.

Regnskapstallene for JCP Prad er endelig klare og de viser at byrået har en økning i inntektene fra 32,1 til 35,9 millioner kroner i 2021. Men byråinntektene henger ikke med og de går ned med rundt 300 000 kroner, til 18,8 millioner kroner i 2021.

Sikker arbeidsplass

Årsresultatet ender på 1,9 millioner kroner, noe som er omtrent på nivå med året før.

– Vi er opptatt å skape en sikker arbeidsplass, det gjør at vi alle har det mye morsommere og skaper de beste løsningene for kundene våre. I tillegg satset vi ytterligere på design og film i 2021 med fantastiske resultater, noe vi har fortsatt med i 2022, skriver Kirkholm.

Tallene ligger et godt stykke bak rekordårene 2018 og 2019 da de var oppe i 43 millioner kroner i omsetning på det meste, samtidig klarte de ikke å levere inntekter og fra 2017-2019 tapte de åtte millioner kroner.

Færre ansatte

Regnskapstallene viser at antallet ansatte i JCP Prad har gått ned de siste årene. I 2019 var de 25 årsverk og i 2020 var de 17,5 årsverk. Året etterpå viser tallene at de er 15 årsverk i byrået.

Kirkholm sier at de ikke har kuttet årsverk.

– Vi har ikke kuttet noen årsverk under min ledelse, men organisert oss så vi bidrar til å skape enda mer verdi for hele JCP-familien. Både film, animasjon og design-satsningen er en del av dette, og i JCP PRAD teller nå organisasjonskartet 30 stykker, skriver han.

Kirkholm skriver at de har et stort fokus på å bygge et tverrfaglig team.

– Det gjør at mange kunder får muligheten til å få dekket sine behov innen for eksempel PR, Reklame, Innhold og Design uten å ha tilsvarende mange byråer, og med det ofte høye byråkostnader.

Millionutbytte

Det ble utbetalt en million kroner i utbytte etter fjoråret. Dette er det første utbytte de har utbetalt siden 2014.

JCP Prad er eid 51 prosent av Just Cruzin' Production AS. De resterende 49 prosentene er fordelt på seks andre eiere, der Kirkholm har 14 prosent eiereandel.

Eira Kirkholm forteller at 2022 har vært et bra år så langt for dem.

– Vi ligger foran budsjett, blitt enda flere, og har hatt en veldig spennende tilvekst med mange nye kunder første halvår, som for eksempel Fjällräven, Klättermusen, Ticketmaster og Av-og-Til. Samtidig har vi kundeforhold som strekker seg over lang tid, noe som er like viktig for oss. I tillegg er vi overlykkelig over å ikke bare ha digitale fredagpilser lenger. Summen av det gjør at vi har det skikkelig fint sammen, det er jeg utrolig stolt av.

Powered by Labrador CMS