Et syv år gammelt klipp av RBK-supportere går nå viralt igjen.
Et syv år gammelt klipp av RBK-supportere går nå viralt igjen.

RBK-fansens jubelbrøl med spillerene går viralt: – Det er helt fantastisk

I 2015 gikk akkurat samme video viralt, men på Rosenborg fotballklubb sin egen Facebook-side.

Publisert Sist oppdatert

I 2015 vant Rosenborg Ballklub (RBK) seriegull i Drammen. Da hadde ikke laget vunnet siden 2010. Videoen av seiersropet ble postet på deres egen Facebook-side, og fikk over en million visninger.

Nå har akkurat samme video gått viralt på TikTok, men denne gangen med over 14,2 millioner visninger i skrivende stund. Bare det siste døgnet har klippet hatt over en million visninger.

– Det er helt fantastisk! Jeg prøver så godt jeg kan å følge med, men hadde ikke fått med meg denne før nå. Det er litt overraskende at videoen fenger så bra selv i dag, forteller Jørgen Stenseth, kommunikasjonsansvarlig i RBK til KOM24.

Han tror videoen fenger på grunn av samholdet mellom laget og supporterne i videoen,

– Det samspillet på tvers av lag og supportere på tribunen, det er det som fenger. Feiringen er noe vi har holdt på med i lang tid, men akkurat dette klippet skiller seg veldig ut, og treffer veldig godt.

Da videoen gikk viralt i 2015, merket de godt effekten av oppmerksomheten.

– Antall følgere vokset mye i takt med videoen. Vi er to eller tre ganger større på Facebook enn de andre i eliteserien, men at videoen hjalp med å beholde forspranget er det ingen tvil om. Man ønsker jo oppmerksomhet på sosiale medier, og ønsker å øke antall følgere. Dette er absolutt med å bidra.

Han synes det er overraskende at videoen fortsatt kan gå viralt på sosiale medier.

– Jeg ble sjokka over at den fenger såpass fremdeles, det er helt vilt! Vi har ingen videoer som er i nærheten av like store som den her.

Han mener også RBK har det absolutt mest fengende supporterropet.

– Alle vil nok si sin egen supportersang er den beste, men selvfølgelig har vi den beste. Det var kanskje rundt 15 år siden vi begynte å feire seiere med denne sangen i garderoben, og har holt på den siden da. På lørdag vant vi mot Tromsø, og sang sangen i garderoben. Det er lang tradisjon for dette seiersropet.

Powered by Labrador CMS