– I og med at matinntaket gjerne er høyt, blir det nødvendig å planlegge med et ditto aktivitetsnivå. Her fra en topptur til Trollstigen tidligere i år.
– I og med at matinntaket gjerne er høyt, blir det nødvendig å planlegge med et ditto aktivitetsnivå. Her fra en topptur til Trollstigen tidligere i år.

JULEPRATEN

Kommunikasjons­direktøren i PST vil ikke spå bransjen neste år, men har ikke tro på noe uventet nytt

– Det kommer sikkert til å skje både bra og mindre bra ting i 2022 også.

Publisert

KOM24 har stilt seks spørsmål til en rekke folk i kommunikasjonsbransjen om året som har gått, og hva de gjør denne julen.

Denne gangen er det kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken, i PST som svarer i julepraten.

– Hva gjør du i julen?

– Julen er en tid for å være sammen med mine nærmeste. Jeg er i overkant glad i julemat og ribbe og pinnekjøtt er likestilte favoritter. I og med at matinntaket gjerne er høyt, blir det nødvendig å planlegge med et ditto aktivitetsnivå. Jeg liker snø og fjell, så julen er også tiden for de første toppturene på ski i løpet av vinteren.

– Hva vil du anbefale andre å lytte til/smake på/lese/se eller høre denne julen?

– PSTs podkast «psst» er en selvsagt anbefaling. Sesong 1 er nettopp avsluttet og jeg regner med at det er mange som «can’t wait» til sesong 2 er i gang. Ellers blir jeg aldri lei av å høre på NRKs podcastserie «I det lange løp» med Jann Post og Kristian Ulriksen.

– Hva er det morsomste du har opplevd dette året?

– Her det mye å velge, i hvert fall hvis man utvider begrepet morsomt til også å omfatte hyggelig og flott. Jeg hadde en fantastisk vår og sommer i Norge. Høydepunktene var toppturer på ski fra Trollstigen i slutten av mai, en del andre fjelltopper ellers i landet, kronet med kajakkpadling på Helgelandskysten i bortimot 30 varmegrader. Det første jeg tenker på som morsomt, er hvor mye og høyt jeg lo av den sprø filmen «I onde dager» av Tommy Wirkola, som jeg nylig så.

– Du får invitere tre bransjekollegaer på middag. Hvem inviterer du og hvorfor?

– Da velger jeg tre av mine gode kollegaer i Norden, kommunikasjonsdirektørene i de øvrige nordiske sikkerhetstjenestene. Joan Stougaard Gundersen fra PET, Nina Odermalm Schei fra SÄPO og Milla Meretniemi fra SUPO. Vi kjenner hverandre gjennom et nært nordisk samarbeid sikkerhetstjenestene imellom, og vi har alltid mye spennende å snakke om når vi møtes.

– Hva husker du best fra kommunikasjonsåret 2021?

– Spontant er det lett å svare covid-19 og Espen Rostrup Nakstad på det spørsmålet, men jeg må likevel svare noe annet. Det jeg husker best fra kommunikasjonsåret 2021 er innsatspersonellet og ordfører i Gjerdrum kommune og måten de sto fram på i tiden som fulgte. Fra første minutt på lufta fremsto de som både bunnsolide talspersoner, medmennesker og profesjonelle fagfolk. Den profesjonaliteten og verdigheten de representerte i denne krisen gjorde varig inntrykk på meg.

– Hva tror du vil prege kommunikasjonsbransjen i 2022?

– Skal ikke engang prøve å spå noe her. Det kommer sikkert til å skje både bra og mindre bra ting i 2022 også. Det er mulig jeg tar helt feil, men egentlig tror jeg ikke noe oppdukkende eller uventet nytt kommer til å prege bransjen som sådan i løpet av neste år.

Powered by Labrador CMS