Prosjektleder Janece Mack Roald er stolt over å ha vunnet anbudet hos UiO.

Macsimum skal hjelpe UiO å arrangere Mattolympiaden

– Vi er svært stolte over å vinne dette anbudet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Universitetet i Oslo har valgt kommunikasjons- og eventbyrået Macsimum AS til samarbeidsparter for å gjennomføre den Internasjonale Matematikkolympiaden (IMO) i 2022.

Det melder de i en pressemelding, torsdag ettermiddag.

Matematikkolympiaden vil samle over 600 ungdommer fra mer enn 100 land til matematisk kappestrid i juli 2022. IMO 2022 er den 63. matematikkolympiaden i rekken, og dette blir første gang Norge er vertsland.

– Vi er svært stolte

– Vi er svært stolte over å vinne dette anbudet, særlig i en tid preget av et presset marked og høy konkurranse, sier prosjektleder Janece Mack Roald og produsent Bjørn Tumyr fra Macsimum AS i pressemeldingen.

– Her er det snakk om prestasjoner i særklasse. På sitt felt – i sine aldersgrupper – er det ingen over, ingen ved siden. Ikke best i klassen, men best i verdensklassen! Det betyr at vi må stille like høye krav til oss som prosjekterer IMO 2022, sier de videre.

Med på laget finner vi også Rebel – Oslos nye kraftsenter for digital innovasjon. Med sine studio-, utstilling- og konferansefasiliteter, vil de bli brukt som base for deltakere og støtteapparatet.

LES OGSÅ: Sindre Fjærtoft går over til Odin forvaltning

Det lille ekstra

– IMO 2022 er et stort og komplekst arrangement som stiller matematiske krav til presisjon og nøyaktighet samtidig som det er viktig å være fleksibel og tilpasningsdyktig. Vi ønsker dessuten å arrangere en olympiade med det lille ekstra, og med Macsimum AS og Rebel på laget ligger alt til rette for at vi kan etablere en kunnskapssone fra IMOs hovedhotell Scandic St. Olavs plass til Universitetets bygninger ved Tullinløkka og Karl Johans gate, sier Yngvar Reichelt, kontorsjef ved Matematisk institutt, UiO.

LES OGSÅ: Amnesty International oppfordrer Huawei-ansatte til å si fra

Powered by Labrador CMS