NFF og Vålerenga støtter kampen mot rasisme. Holder seg vekke fra sosiale medier.
NFF og Vålerenga støtter kampen mot rasisme. Holder seg vekke fra sosiale medier.

Norske aktører hiver seg på sosiale medier-boikott

NFF og Vålerenga støtter kampen mot rasisme. Holder seg unna sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

– Norges Fotballforbund med stillhet på sosiale medier fra fredag klokken 15:00 til mandag klokken 23:59. Initiativet kommer fra det engelske fotballforbundet.

Det skriver forbundet på sine egne nettsider, fredag formiddag.

Bakgrunnen for boikotten er kampen mot rasisme. Fra klokken 15.00, britisk tid, vil alle engelske toppklubber boikotte alle sosiale medier i nesten fire døgn, for å markere at det må gjøres noe i kampen mot rasisme.

Det var forrige lørdag det ble kjent at fotballspillere og ledere fra de fire øverste nivåene på herresiden og de to øverste nivåene på kvinnesiden skal holde seg vekke fra Instagram, Twitter og Facebook disse dagene.

– Denne boikotten viser at engelsk fotball kommer sammen for å vise at sosiale medier må gjøre mer for å stoppe hat online og for å vise hvor viktig det er å utdanne folk i kampen mot diskriminering, stod det i en uttalelse fra Premier League.

Nå hiver altså flere norske aktører seg på.

– Stillheten handler om å sette lys på de manglende retningslinjene for sosiale medier, og som gjør at de store SoMe-aktørene fortsetter å tillate rasistiske og diskriminerende ytringer i sine kanaler uten konsekvenser eller hensyn til deres moralske og etiske ansvar, skriver Fotballforbundet.

Også Vålerenga hiver seg med på boikotten.

– Det er også et krav til myndighetene om å skjerpe lovverk, og straffeforfølge mange av de utslagene som rammer vanlige mennesker, og fotballen. Det er både trusler og hat som man knapt kan tro, rettet mot spillere og deres familier, og supportere, skriver de på sine nettsider.

Det var VG som først omtalte Vifs boikott.

Powered by Labrador CMS