Solskjær støtter helgens boikott av sosiale medier.
Solskjær støtter helgens boikott av sosiale medier.

Solskjær til TV 2: – Firmaene bak de sosiale mediene nødt til å gjøre noe

Solskjær støtter helgens boikott av sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

– Det er viktig at vi ser ifra hva vi mener. Vi er i 2021 og verden er fortsatt slik at vi må snakke om rasisme og diskriminering altfor ofte. Enkelt og greit, så er firmaene bak de sosiale mediene nødt til å gjøre noe annet. Det skal ikke være mulig å lage seg en konto med falsk navn og kalle seg Per Karlsen.

Det sa Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter 6-2 seieren mot Roma, torsdag kveld.

Fra klokken 15.00, britisk tid, vil alle engelske toppklubber boikotte alle sosiale medier i nesten fire døgn, for å markere at det må gjøres noe i kampen mot rasisme.

– Jeg håper vi får satt lys på det og at det blir en liten endring, men vi må sikkert holde på en stund til. Vi blir sikkert aldri helt kvitt det, men vi skal iallfall forsøke, sier United-sjefen til TV 2.

Det var forrige lørdag det ble kjent at fotballspillere og ledere fra de fire øverste nivåene på herresiden og de to øverste nivåene på kvinnesiden skal holde seg vekke fra Instagram, Twitter og Facebook disse dagene.

– Denne boikotten viser at engelsk fotball kommer sammen for å vise at sosiale medier må gjøre mer for å stoppe hat online og for å vise hvor viktig det er å utdanne folk i kampen mot diskriminering, stod det i en uttalelse fra Premier League.

Powered by Labrador CMS