Bildet er hentet fra en av de to reklamene Norwayrob har laget for Happn, som endte med at Skyss ville diskutere profilens rolle.

«NorwayRob»: – Føler meg kansellert

Bussjåfør og TikTok-kjendis Robert «NorwayRob» Scott sier til TV 2 at arbeidsgiveren har gitt ham forbud mot å poste flere videoer i uniform.

Publisert

– Jeg ble kalt inn hos Tide og snakket med regionsjefen. De sa rett og slett at jeg ikke lenger får lov til å lage videoer med uniform på foran bussen. Jeg føler meg kansellert, sier Robert Scott, mer kjent som «NorwayRob» til TV 2.

Scott kjører buss for Tide, som opererer på kontrakt fra Skyss. Sistnevnte har tidligere reagert på reklamevideoer der deres profil blir brukt.

Tide ønsker foreløpig ikke kommentere saken overfor TV 2.

– Tide følger opp denne saken som en personalsak, og følger våre rutiner for det, og da kan vi ikke kommentere dette i media, sier regionsjef Jørgen Haukås i Tide til TV 2.

Pressekontakt Øyvind Strømme i Skyss sier til kanalen at de har et ambivalent forhold til Scotts virke i sosiale medier, ettersom mange videoer har en positiv profilering av yrket. Men noen av reklamene har fått dem til å reagere.

– Det siste eksempelet jeg kjenner til, er en video der han snakker om en konkret passasjer med en beskrivelse som ikke er spesielt positiv og snakker om en konkret rute. Det opplever vi som ikke akseptabelt, og det har vi kommunisert til Tide, forklarer Strømmen.

Powered by Labrador CMS