Markeds- og kommunikasjonssjef i PwC Rune Sjøhelle, og leder for videoteamet Marius Stensson, på den interne premieren for «The Associates».
Markeds- og kommunikasjonssjef i PwC Rune Sjøhelle, og leder for videoteamet Marius Stensson, på den interne premieren for «The Associates».

PwC kjemper om de beste hodene: Lanserer egen reality TV-serie

«The Associates» har premiere mandag og alle de ti episodene slippes samtidig.

Publisert

I august ønsker PwC 285 nyutdannede masterstudenter velkommen, og revisjons- og rådgivningsfirmaet har ambisjoner om å fortsette en videre sterk vekst.

Markeds- og kommunikasjonssjef Rune Sjøhelle forteller at kampen om de beste hodene stadig blir tøffere, og det er i den anledning selskapet begynte arbeidet med reality TV-serien som lanseres mandag.

– Skal vi fortsette veksten må vi treffe studenter på flere læresteder, og vi må treffe dem tidligere i studieløpet, sier Sjøhelle til KOM24.

Gir et ærlig innblikk

TV-serien som har fått navnet «The Associates», slippes på selskapets egen YouTube-kanal og er en dokumentarserie der seerne møter sju nyansatte som deler sine erfaringer om å være ny i arbeidslivet.

Mange studenter vi treffer har spurt oss hvordan det egentlig er å jobbe i et stort kompetansehus som PwC. Det var utgangspunktet for ideen om å lage en liten reality TV-serie. Vi har fulgt sju nyutdannede fra litt før de hadde sin første dag i fjor sommer, og gjennom dette første året. Vi har forsøkt å gi et ærlig innblikk i hvordan det er å jobbe her.

Serien er laget inhouse av et videoteam på tre som alle har erfaring fra TV-produksjon, og består av produsentene Marius Stensson, som leder videoteamet og har bakgrunn fra TV-produksjon i Monster, Seefood og Plan-B, Ingvild Bruknapp, som er regissør og har bakgrunn fra Monster, Nordisk Film & TV og Magnus Vo-Larsen.

– Sistnevnte har klippet flere timers materiale ned til ti episoder på 7–8 minutter. Han har også bakgrunn fra Monster, og også som klipper i Rubicon. Fellesnevneren for de tre er at de alle har jobbet med «Skal vi danse» gjennom flere sesonger.

Melder seg mange spørsmål

Hele markeds- og kommunikasjonsavdelingen, som i PwC teller 24 personer, har jobbet sammen om blant annet historiefortelling, forankring, design, sosiale medier og web.

De sju nyansatte har blitt fulgt i et snaut år og jobber ved forskjellige kontorer i Norge, fra kontoret i Oslo til kontoret i Florø. Tre av de sju jobber som revisorer, en er jurist og tre er bedriftsrådgivere av ulik karakter.

– Vi har fulgt dem i deres undring og forventninger før de går inn i yrkeslivet for første gang. Og det er mange og viktige spørsmål som dukker opp, som for eksempel; «kan man få venner på jobb?», «blir man venner med kolleger?», «hvordan blir opplæringen», «hva forventer de av meg?» og «hvordan kler man seg egentlig på jobb?».

Forrige uke hadde serien intern premiere rundt i alle PwC-kontorene.

– Vi hadde opprinnelig tenkt å slippe én og én episode, men vi testet med fokusgrupper som var veldig tydelige på at de ville se alt med en gang.

Derfor slippes alle de ti episodene mandag. I tillegg har PwC et samarbeid med Schibsted for promotering i deres flater, og vil være synlig på VG, E24 og på VGs Snapchat.

Powered by Labrador CMS