Det var svært mange som var med på Arendalsuken 2019, men det kommer til å bli svært mange flere i 2022.
Det var svært mange som var med på Arendalsuken 2019, men det kommer til å bli svært mange flere i 2022.

Arendalsuka opplever rekordpåmelding - Slik håndterer de sikkerheten

Terror i Oslo og knivdrap i Sverige, dette gjør Arendalsuken.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ekstremt hektisk, så jeg skulle gjerne hatt et par timer i døgnet til, sier Tone Skindlo Taraldsen i prosjektledelsen til Arendalsuken til KOM24.

Mandag 15. august braker det løs for 11. gang med Arendalsuka, høydepunktet for konsulenter av ymse slag fra både Oslo og andre steder i landet.

Besøksrekord

Og aldri før har det vært flere samlet i sørlandsbyen enn det blir dette året, bekrefter Taraldsen.

– Det blir 1723 arrangement for neste uke, det er en oppgang på 37 prosent fra toppåret 2019. Det blir og 1373 unike aktører i Arendal. Det er også opp 30 prosent, forteller hun.

Dermed er det all grunn til å tro at det blir besøksrekord i Arendal i 2022.

Det er klima og miljø som debatteres mest. Rundt 20 prosent av arrangementene omhandler dette. Deretter er det ulike helsespørsmål og næringsliv generelt som er de mest populære temaene.

– Hvorfor kommer det så mange til Arendal i år?

– Vi må jo ha truffet med et arrangement som er ønsket, der mange er med der vil og flere være med. Det er svært hyggelig, sier hun.

Trodde de hadde nådd toppen

Det er 124 ulike steder det skal avholdes arrangement på.

– Arendal er et lite bysentrum, her er man kreative og finner steder å avholde sine debatter. Man er på restauranter og kafeer, møterom, kantiner, seilskuter, hotellskip og telt, sier hun.

– Har dere nådd en topp nå med tanke på hvor mange arrangement dere kan ha?

– Vi trodde jo det i 2019 og, så ser vi at man finner nye løsninger. Så lenge aktørene finner steder å være og finner en verdi i å være her er det bra.

En konsekvens av at det kommer store mengder mennesker til den lille byen gjør og at man får utfordringer med overnattingskapasiteten, noe de lokale tjener penger på ved å leie ut leiligheter, hus og hytter til de tilreisende.

– Over 70 prosent leier hus, hytter, leiligheter og båter av befolkningen. Alt av hotell fra Kristiansand til Risør er og oppbooket, sier hun.

Skjerper sikkerheten

Det er i skrivende stund ikke så mange journalister som har akkreditert seg til Arendalsuken, men Taraldsen regner med at det kommer flere søknader om akkreditering på fredag og mandag.

– Alt i alt regner vi med at det er rundt 300–400 som søker om akkreditering, sier hun.

I juni var det en masseskyting i Oslo og i den svenske versjonen av Arendalsuken, Almedalsveckan, var det en kvinne som ble drept etter knivstikking. Taraldsen sier de samarbeider tett med politiet.

– Men hva gjør dere med sikkerheten?

– Det er politiet som håndterer den saken. Vi setter et høyt fokus på sikkerhet og samarbeider med politiet og det er de som rigger seg til for det de mener er nødvendig, sier hun.

– Det vil være mer synlig politi, de kommer til å jobbe forebyggende og trygge og passe på at alle har det bra.

Powered by Labrador CMS