Andreas Wabø skal ta over som ny sjef i Hill+Knowlton. Han varsler at han er glad i endringer og sier at byrået må vise at de fortjener plassen i Eliteserien.

Den nye Hill+Knowlton-sjefen til KOM24: – Jeg føler vel kanskje at Hill+Knowlton har blitt lite grann borte i det siste

– Jeg tenker at vi absolutt må opp og fram og vise at vi fortjener en plass i toppen av Eliteserien, sier den nye sjefen, som varsler endringer i byrået.

Publisert

På fredag ble det kjent at Andreas Wabø skal ta over jobben som ny sjef i Hill+Knowlton etter at Henrik Halvorsen ga seg i april.

Wabø kommer fra jobben som gründer og partner i strategi- og ventureselskapet Agera. Han har tidligere vært toppleder i Geelmuyden Kiese, Ogilvy og Dinamo.

Mandag ettermiddag satte Wabø seg ned med KOM24 for å snakke om hvordan han skal lede gjengen i Ruseløkkveien 30 når han tar over i januar 2023.

– Får opp trøkket skikkelig

Det er over en måned siden han ble enig om å ta over jobben.

En jobb han i utgangspunktet ikke ville ha da hodejegerne ringte han første gangen. For han var absolutt ikke på jobbjakt.

– Men så kom denne muligheten litt inn fra venstre og når man begynner å vurdere det, tenke på det og ser hva som ligger i det så syntes jeg det var spennende.

Han sier jobben er attraktivt å ta både ut fra et lederperspektiv og et faglig perspektiv.

– Hvordan vil man merke at du kommer inn dørene her i januar?

– Jeg tror de vil merke at vi kommer til å få opp trøkket skikkelig, sier han.

Wabø sier det kommer til å bli fokus på å samle troppene, definere oppgaver, få definert hvor de har utfordringer og hva byrået må bli bedre på.

– Det vet jeg for lite om enda, naturlig nok. Nå skal vi ut i markedet og jobbe med å vinne nye kunder, og vi kommer til å legge ambisjonene høyere enn de kanskje har vært.

– Vil vi se et tydeligere Hill+Knowlton framover?

– Det tror jeg.

– Kan du konkretisere det litt mer?

– Være på toppen

– Jeg føler vel kanskje at Hill+Knowlton har blitt lite grann borte i det siste. Jeg tenker at det er all grunn til å ha god selvtillit her med den historien og med de kundene man har og med de flinke folkene som jobber her. Så jeg tenker at vi absolutt må opp og fram og vise at vi fortjener en plass i toppen av Eliteserien.

– Dere vil gjerne opp på medaljeplass og, ikke bare være i Eliteserien?

– Ja, vi vil på toppen. Det er helt klart, sier han.

Wabø definerer seg selv som menneskeorientert, åpen, opptatt av folk og av å bygge kultur og skape et trygt og spennende og motiverende arbeidsmiljø.

Han sier at andre og har kalt han for en god lagbygger.

– Jeg kan og være tydelig der det er behov for det, sier han.

– Du virker som du vet hva du vil når du kommer inn i en stilling. Da du begynte i Oglivy var det ganske mange endringer som ble gjort på kort tid, i GK var det og en prosess som var i gang før du begynte, men du stoppet den heller ikke da du kom inn der. Du gjør endringer på en arbeidsplass?

– Ja.

– Hvorfor det?

– Jeg gjør ikke endringer for endringenes skyld, men jeg er tydelig på ambisjonsnivå og jeg vil noe, det vil jeg jo her og. Jeg har ikke tatt denne jobben for å forvalte noe, jeg har tatt den for å bygge noe sammen med folkene her. Så det er klart at vi kommer til å legge lista høyt. Det ligger en drivkraft i å få til noe sammen.

Liker endring

– Jeg liker endring, jeg liker å bygge. Det syntes jeg er spennende. Aller helst å få til noe sammen med et bra team.

– Men endring er viktig å gjennomføre?

– Om endring er nødvendig er det jo det.

– Du kvier deg ikke for å ta tak i det?

– Nei, ikke i det hele tatt. Men man må jo gjøre endringen på riktig måte. Det er jo ikke alle som liker å bli endret på, så skal du gjøre endring så er det noe du må skape forutsigbarhet rundt og sikre at folk både erkjenner at endring er nødvendig, at de forstår og aksepterer det og har lyst til å være med på endringen.

Powered by Labrador CMS