Andreas Wabø

Andreas Wabø blir ny CEO i Hill+Knowlton

Publisert Sist oppdatert

Det melder selskapet på egne nettsider fredag.

– Det er stort å bli spurt om å lede Norges mest internasjonale kommunikasjonsbyrå, og jeg gleder meg veldig til å jobbe med dyktig folk og spennende kunder, sier Wabø i en pressemelding.

– Vi lever i en tid med uforutsigbarhet, økt kompleksitet og raske endringer. Kommunikasjon har aldri vært viktigere som fagområde enn det er akkurat nå, sier påtroppende administrerende direktør, Andreas Wabø i en pressemelding.

Wabø kommer fra jobben som gründer og partner i strategi- og ventureselskapet Agera. Han har tidligere vært toppleder i Geelmuyden Kiese, Ogilvy og Dinamo.

Til egne nettsider sier Wabø at han egentlig ikke ville ha jobben.

– Jeg hadde ingen planer om å bytte jobb, og da rekrutteringsbyrået ringte og lurte på om jeg ville ta en prat takket jeg pent nei. Jeg stod og holdt på med noe, så det var en kort samtale.

Da han fant ut at det var H+K ble han derimot mer interessert.

Men han nekter å bli kalt for sjef i sin nye jobb.

– Jeg skal være en leder og ikke en kommandosentral. Begrepet «sjef» er ikke forenelig med en moderne lederstil. Vi må være ett lag med et sterkt «vi» og ikke én sjef med et sterkt «jeg». Min viktigste jobb er å bygge laget og få det beste ut av hver og en. Det er klart man også må kunne skjære igjennom og ta noen upopulære avgjørelser, men jeg har tro på at vi finner de aller fleste løsningene sammen.

Det var Wabøs tverrfaglige kompetanse, ledererfaring og visjonære tankesett som gjorde han til et førstevalg for Hill+Knowlton.

– Jeg er glad for at Andreas har takket ja til stillingen. Han har over 20 års bred toppledererfaring fra flere konsulentselskaper som jobber med strategi, kommunikasjon og markedsføring. Hill+Knowlton er et globalt selskap som jobber i skjæringspunktet virksomhetsstrategi, innovasjon og kommunikasjon. Derfor mener vi at Andreas er rett person til å lede Hill+Knowlton Norge i tiden som kommer, sier Europa-sjef Melanie Faithfull Kent.

Saken blir oppdatert

Powered by Labrador CMS