Marit Hartmann, managing partner Geelmuyden Kiese.
Marit Hartmann, managing partner Geelmuyden Kiese.

Geelmuyden Kiese varsler vekst i inntekter og skal ansette flere i høst

Skaffet seg 30 nye, betalende kunder, første halvår 2021. Håper å ha sikret seg flere etter noen dager i Arendal.

Publisert Sist oppdatert

(ARENDAL)– Det er jo julaften, nyttårsaften og bursdag på en gang å få lov til å treffe folk. Det er en egen stemning, folk er ute av seg selv av glede for å få lov å treffes fysisk, og så er det jo alle de der uforutsette møtene, alle de pratene du aldri hadde tatt på Teams. Det et annet faglig utbytte å sitte i en sal og være med og diskutere enn å bare sitte på Teams.

Det sier en strålende opplagt Marit Hartmann, Managing partner i Geelmuyden Kiese Norge, til KOM24.

– Jeg er glad jeg har ører

Vi møter henne på restauranten Symposium som er Geelmuyden Kieses faste møteplass under Arendalsuka.

– Jeg er glad jeg har ører, ellers hadde smilet gått trill rundt, sier hun.

– Er det så godt å komme seg ut?

– Ja, virkelig!

Også Håkon Snortheim, juniorkonsulent i Geelmuyden Kiese og ansvarlig for byråets satsing på Arendalsuka 2021, bekrefter at det er deilig å komme seg ut av kontoret og få møte folk igjen.

– Det første er jo at man nå virkelig får se hvor høye folk er, det gjør man jo ikke på Teams. Plutselig møter man noen som er mye høyere eller lavere enn man trodde de var. Men også å bare å få den uformelle dialogen er viktig. Det gjør åpenbart at det er en bransje det er mye mer gøy å jobbe i enn man nesten skulle tro, sier han.

Gjengen fra GK talte rundt 10 personer i Arendal, alt i alt. De har hatt flere arrangement for kundene sine underveis. De har på forhånd og hjulpet kunder med å kartlegge hvilket arrangement de skal være med på, fått de inn i debatter og prøvd å skape gode relasjoner til mennesker de trenger å møte, enten det er byråkrater eller politikere eller andre næringslivsledere eller organisasjoner.

– Så dette er rett og slett arbeidshverdag for oss, sier hun og peker på at man får andre typer dialoger med kundene sine når man både bor sammen, som noen av dem gjør, og er sosiale sammen.

Skaffer seg kaffimøter

– Så fortsetter du jo og å diskutere fag mens man blir kjent og man har dypere faglige diskusjoner som igjen fører til nye oppdrag for man finner problemstillinger som man ikke har diskutert tidligere som vi kan bidra på, sier hun.

Håkon Snortheim, juniorkonsulent i Geelmuyden Kiese.
Håkon Snortheim, juniorkonsulent i Geelmuyden Kiese.

Hun sier at mye av jobben handler om å skaffe seg kaffiprater i Arendal som de kan følge opp når man kommer hjem igjen.

– Har dere klart det i år og?

- Vi pleier å telle opp når vi kommer hjem hvor mange møter vi har. Det pleier å være mange av det hvert år, sier hun.

– Så det er ikke bare mingling, det er og business i det?

– Ja, det er det, sier hun.

Koronaåret 2020 var et tøft år for Geelmuyden Kiese hvor de mistet over 20 millioner kroner i omsetning og måtte redusere bemanningen. Hartmann sier at pilene har snudd for dem nå.

– Vi har talt opp hvor mange nye kunder vi har fått, og det er 30 nye kunder første halvår. Så nå ansetter vi og vokser vi igjen, sier hun fornøyd.

Hun sier at nettoen viser at første halvår 2021 er 21 prosent bedre enn samme periode året før.

– Så når det slipper taket, og man ser at kommunikasjonsbehovet hos kundene våre vokser, så er det godt altså. Det gir litt lavere skuldre.

Like mange som før koronaen

Hun anslår at de ved utgangen av 2021 vil være omtrent like mange ansatte som før koronaen rammet dem.

1. september flytter de inn i nye, midlertidige lokaler i påvente av at den nybygde toppetasjen på St. Olavs plass 5 i Oslo skal bli klar for dem i 2022.

– Det er litt kuslipp også etter koronaen. Vi skal inn i nye kontorer og lære oss å jobbe på nye måter med fleksikontor. Det er masse energi og lyst til å være sammen. Så er det det med kreativitet, at det er ikke like lett på Teams, sier hun og peker på at hele covid-19-pandemien har påvirket folk som enkeltindivider, men også selskaper.

Juniorpartner Snortheim gleder seg over å få flere nye kollegaer.

– Det kommer nye kollegaer på rullebånd, det er jo veldig gøy. Sammenlignet med det mandagsmøtet man hadde i mars 2020, så er det en helt annen stemning i bedriften, man jobber og ser positivt på det, man føler virkelig på at man er på en oppadgående trend, sier Snortheim.

Powered by Labrador CMS