Mandag kveld fikk Eirik Sørensen og Caroline Riis i TRY Reklame årets første Cannes-gull. Dette er duoens andre i karrieren. Her sammen med jurypresident Natalie Lam fra Publicis Groupe APAC & MEA.

Dette er kreatørduoen bak «søppel-kampanjen» som hanket inn gull i Cannes Lions

Caroline Riis og Eirik Sørensen i TRY sikret sin andre gulløve i karrieren.

Publisert

(CANNES): I snart seks år har Caroline Riis og Eirik Sørensen vært en kreatørduo i TRY. I 2021 slapp de kampanjen «The Trash Collection» i samarbeid med Aparent for IKEA.

En kampanje som har blitt mye omtalt og belønnet, og mandag kunne de stolt innkassere Norges første gull i Cannes Lions. Dette er deres andre gull i Cannes så langt i karrieren, og kom i kategorien «Print & publishing».

– Verdens beste comeback

– Å vinne gull i Cannes er ufattelig stort, og etter tre lange år føles det som verdens beste comeback til croissetten. Vi har lengtet etter å være tilbake her det skjer, og så skjer dette på første dag!, sier Riis og Sørensen til KOM24.

Det er to svært lykkelige kreatører som kommer ut fra prisutdelingen i Lumiere Theatre mandag kveld, som synes det er spesielt gøy å nå opp med akkurat dette prosjektet.

– Det har krevd utrolig mye fra veldig mange. Masse flinke folk på TRY, en nydelig produksjon av Aparent og ikke minst verdens beste folk i IKEA. Det er ikke alle som hadde kjøpt denne strategien, og da er det ekstra gøy at kampanjen knuser alle mål og samtidig får en løve i gull på toppen.

Venter på resten av TRY-gjengen

Kampanjen fikk plass på Contagious-listen i 2021, og samme året ble den belønnet med tre bronsemedaljer i Eurobest. Også der i kategorien «Print & publishing».

I desember kåret avisen Adage.com de 30 beste reklamene fra 2021, og The Trash Collection kapret en sterk 9. plass.

Og Riis og Sørensen lover at gullet skal feires, men at flere kolleger har hatt utfordringer på veien fra Norge til Nice.

– Det er ikke helt det samme uten resten av TRY-gjengen, så nå venter vi bare utålmodig på at de får kjempet seg gjennom flystreiken og kommet seg ned hit.

Likevel lover gullvinnerne at det skal feires stort.

– Vi skulle gjerne hatt hele teamet samlet, men da får vi bare feire dobbelt. Feiring skal det bli, også håper vi det ordner seg for resten av gjengen.

TRY stiller sterkt og har med seg nærmere 60 personer fra byrået.

Powered by Labrador CMS