– Jeg ønsket å skifte fokus fra å være delt på utvikling og design, til å kun jobbe med design
– Jeg ønsket å skifte fokus fra å være delt på utvikling og design, til å kun jobbe med design

Birgithe blir del av Stavangers største byrå

– Jeg ønsket å skifte fokus fra å være delt på utvikling og design, til å kun jobbe med design.

Publisert

– Noe av det som tiltrakk meg med Fasett er måten de arbeider på, og det å være en del av et større team var også noe som tiltalte meg veldig. Det å få muligheten til å være en del av det kreative teamet til Stavangers største og sannsynligvis mest respekterte byrå samtidig som jeg utvikler meg som designer. Hvem sier vel nei til det?

Det sier Birgithe Solstrand (29) til KOM24. Hun har nå meldt overgang fra Adsign for å begynne som digital designer.

Ville skifte fokus

– Jeg ønsket å skifte fokus fra å være delt på utvikling og design, til å kun jobbe med design. Jeg innså at det er design og visuell kommunikasjon jeg virkelig brenner for, og at jeg ønsket å legge utvikleren i meg på hyllen, sier hun.

Hun sier hun kommer til å savne stemningen på kontoret, og alle de kjekke kundene hun har fått muligheten til å jobbe sammen med. I den nye jobben blir fokuset hovedsakelig design av digitale løsninger, gjerne websider og andre nettbaserte applikasjoner.

Solstrand har en dobbel utdanning med en bachelorgrad i IT og en bachelorgrad i design bak seg.

– Skillet blir mindre og mindre

Det som opptar henne mest og som hun tror blir spennende trender i bransjen fremover er å følge med på mulighetene som finnes i brekkpunktet mellom koding og design, generative design for eksempel.

Hun sier det også er mye spennende som skjer innen AR og VR, der skjer ting veldig raskt nå.

– Jeg ser for meg at skillet mellom grafisk og digitalt blir mindre og mindre og at etter hvert skiller man ikke på om man er grafisk designer eller digital designer, men man er simpelthen en kreatør, sier hun.

Powered by Labrador CMS