Flere reagerer på at Jonas Gahr Støre har hentet inn statssekretær Kristoffer Thoner fra konsulentselskapet McKinsey, som har taushetsplikt om sine kunder.

Aftenposten: Flere Ap-topper advarte mot hemmelige kundelister

Men etter at Kristoffer Thoner ble hentet inn av Jonas Gahr Støre – har det blitt stille.

Publisert

I slutten av november ble det kjent at Støre byttet ut statssekretærene Tale Jordbakke og Siri Hytten etter kun ett år i stillingen. Til å ta over ble Kristoffer Thoner og Halvard Hølleland hentet inn.

Thoner er tidligere politisk journalist i TV 2, og kommer fra stillingen som juniorpartner i konsulentselskapet McKinsey. Hølleland har vært stabssjef for byrådsleder Raymond Johansen og hadde blant annet ansvaret for byrådslederens kommunikasjon under koronapandemien.

Thoners kundelister fra McKinsey forblir hemmelige, noe Støre har uttalt at han har forståelse for, og forholder seg til.

Dette er derimot noe Arbeiderpartiet har advart mot flere ganger, skriver Aftenposten, og viser til Kjersti Stensengs uttalelse til Vårt Land i 2019:

– Personlig er jeg skeptisk til en utvikling der mange politikere går frem og tilbake mellom politikk og kommunikasjons- og konsulentselskaper med hemmelige kundelister.

Da Aftenposten spurte Stenseng om hennes syn på hemmelige kundelister nå, ønsket hun ikke å svare. Dette ble videreformidlet av hennes pressekontakt, til avisen.

Statssekretær ved SMK, Kristine Kallset, sier til Aftenposten at Thoner selv på vanlig måte må vurdere sin habilitet fra sak til sak. Og at han gjorde det klart angående taushetsplikten før utnevnelsen.

– «Han har snakket om habilitetsreglene med embetsverket på Statsministerens kontor, og opplyst om hvilke områder prosjektene han har jobbet med handlet om. Vi har tillit til at han vil håndtere dette korrekt hvis det skulle oppstå tvil om hans egen habilitet.», sier hun til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS