Oslo  20180725.
Pengesedler, strmregning og oversikt over strmforbruk. Faktura fra NorgesEnergi.
Foto: Audun Braastad / NTB
Oslo 20180725. Pengesedler, strmregning og oversikt over strmforbruk. Faktura fra NorgesEnergi. Foto: Audun Braastad / NTB

Forbrukertilsynet oppretter sak mot disse strømselskapene

Har opprettet sak mot fire strømselskaper som markedsfører seg selv som billigst, eller som påstår at de har de beste strømavtalene.

Publisert

Forbrukertilsynet har opprettet sak mot fire strømselskaper som markedsfører seg selv som billigst, eller som påstår at de har de beste strømavtalene.

De fire selskapene er Hurum Kraft, Agva Kraft, NorgesEnergi og SFE Kraft

– Dersom påstanden ikke er riktig, skader den forbrukerne økonomisk ved at de kan bli villedet til å velge en dyrere strømavtale enn nødvendig, sier direktør i Forbrukertilsynet, Trond Rønningen.

Han legger til at påstander om å være billigst skaper et inntrykk av at prisen er lavest i markedet. Det er derfor strenge krav om at slike løfter om å være billigst skal kunne dokumenteres.

Direktøren forteller at de aktuelle selskapene har svarfrist 10. mai.

– Strømbransjen har mange aktører, og det tilbys mange forskjellige avtaler med hyppige prisendringer. Når da bare én kan være billigst, er det vanskelig å sannsynliggjøre en påstand om å faktisk være det, skriver tilsynet.

Powered by Labrador CMS